Henk Jansen is Lid van Verdienste bij WAVV.
Henk Jansen is Lid van Verdienste bij WAVV. (Foto: )

'Onze jongens verdienen uw steun'

In de 'Estafette van Wageningen' wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger.
Deze week is Henk Jansen aan de beurt.

Naam: Henk Jansen.
Geboren: Op 2 december 1947.
Woonplaats: Wageningen.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: In 1968 ben ik getrouwd met mijn jeugdliefde Henny. Helaas is Henny dit jaar op 28 juli, na een kort ziekbed, overleden. Waar wij plannen aan het maken waren over ons 50 jarig huwelijksfeest stond de wereld in eens op de kop voor mij. Het gemis is enorm. Wij hebben een fijne zoon, Nick. Hij werkt met mensen met een beperking. Ook heb ik een geweldige schoondochter, Wendy.
Hobby's: Het WAVV archief. Ik ben al tientallen jaren bezig om alles uit de rijke geschiedenis van de voetbalvereniging WAVV vast te leggen.
Opleiding: LTS Schilder, 3 jaar meester-schilder opleiding.
Huidige beroep: Gepensioneerd.
Verder actief: Ik ben bezig om sponsors te zoeken voor WAVV.
Stamcafé: Ben niet echt een kroegtijger, maar als ik eens een biertje pakt, dan loop ik graag eens café 't Centrum binnen bij Frits Post.
Favoriete club: Voetbalvereniging WAVV. Veel mensen denken nog steeds dat WAVV (Wageningse Arbeiders Voetbal Vereniging) alleen voor die doelgroep is. Dat mis verstand wil ik graag uit de wereld helpen. WAVV is een moderne fijne voetbalvereniging waar iedereen welkom is.
Kkrant: Stad Wageningen, Hoog en Laag, De Gelderlander, erg spijtig is het wel dat de plaatselijke kranten de voetbalverslagen zo beperkt hebben. Heel erg jammer voor veel lezers.
Muziek: Heel divers. Liedjes moeten mij aanspreken, maar Andrea Bocelli en Rob de Nijs hoor ik graag. Mijn schoondochter heeft ook een mooie stem. Diep respect voor haar toen ze bij de uitvaart van Henny een prachtig lied zong.
Sport: voetbal en wielrennen. Met WAVV als hoofdgerecht. WAVV, dit seizoen weer uitkomend in de eerste klasse, is toch mooi. Het verdient toch wel wat meer steun van de Wageningse voetbal liefhebbers. Wij hebben prachtige wedstrijden gezien dit seizoen. Onze jongens verdienen uw steun.
Vakantieadres: Wij zwerven graag door de kleine dorpjes in Friesland.
Slecht in: Ongeduldigheid. Ik wil nog al gauw iets aan pakken wat een ander had moeten doen.
Hekel aan: De afwachtende houding van sommige mensen. Niet praten maar doen .
Spijt van of over willen doen: Er zijn in je leven altijd wel dingen gebeurd waar je later spijt van krijgt, maar als je je dat dan beseft, is het al te laat om het niet te laten gebeuren.
Goede voornemens: Mijn kinderen smeken mij bijna om te stoppen met roken, dat is wel een dingetje en ook voor mijn gezond is het beter, 1 januari dan maar.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Henny en ik deden 55 jaar alles samen. Na haar overlijden moet ik nu zelf leuke dingen gaan doen, in mijn eentje, ik kan dat nog niet aan.
Lelijkste plekje in Wageningen: Alles heeft zijn charme - of gehad – denk ik dan.
Mooiste plekje in Wageningen: Wageningen heeft veel mooie plekjes. Belmonte, De Eng en De Uiterwaarden. Wij wonen toch mooi hier.
Estafettestokje gaat naar: Patrick van der Vorst.
Omdat: Patrick, door zijn vrouw aan de haren de vereniging in gesleurd, is een man waar ik erg veel respect voor heb gekregen door de jaren heen. Fantastisch is zijn inzet en betrokkenheid voor de jeugd van WAVV.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden