Foto:

Film WAD bekroond met goud

Deze ode aan het waddengebied trok 100.000 bezoekers naar de filmzalen. Vrijdag werden regisseur Ruben Smit en cameraman Melchert Meijer zu Schlochtern feestelijk ontvangen in het Heerenstraat Theater in Wageningen waar de Gouden Film werd overhandigd door Claire van Daal, programmeur van het Nederlands Film Festival.

WAGENINGEN - WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit brengt dit unieke Nederlandse natuurgebied en al haar bijzondere natuurfenomenen in elk jaargetijde fascinerend in beeld. De vele honderden grijze zeehonden bij elkaar op de zandplaten doen eerder denken aan Antarctica en het Noorderlicht aan de Noordpool, maar alles is gefilmd op de Waddenzee.

Ruben Smit: "Mijn doel was om een film te maken die leest als een goede roman; geen sprookje, maar de rauwe pure schoonheid van de Nederlandse natuur."

Heerenstraat Theater
Ruben Smit van oorsprong ecoloog en gepromoveerd in Wageningen testte zijn 4K-productie op de schermen van het Heerenstraat Theater in Wageningen. Daarnaast was het Wageningse filmtheater zeer betrokken met het uitbrengen van deze documentaire. Dat resulteerde dan ook voor het Heerenstraat Theater in de best bezochte Nederlandse film van dit jaar.

Tom de Bont: "We zijn vereerd dat Ruben Smit zijn prijs bij ons in ontvangst neemt. Het was voor ons als filmtheater speciaal om hem te ondersteunen bij het uitbrengen van zijn film."

WAD; overleven op de grens van water en land is nog te zien in 24 bioscopen en filmtheaters, waaronder het Heerenstraat Theater in Wageningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden