Foto: Esther Meijer

We sporen elkaar aan om iets voor een ander te doen

"Ik ben iemand die het leuk vindt om te besturen. Zorgen dat het goed gaat met alle leden", zo vertelt Elna Memelink enthousiast. Zij is op vrijwillige basis voorzitter van de christelijke Navigators studentenvereniging in Wageningen (NSW). Een functie die haar op het lijf is geschreven. Dat doet zij een jaar fulltime tijdens haar studie Internationaal Land- en Waterbeheer.

Door AR. Mampako

WAGENINGEN - Elna: "De Navigators willen invulling geven aan hun geloof door er voor mensen te zijn. Dat je voor ze klaar staat en dat je op die manier kan laten zien wat geloof inhoudt. We zijn een studentenvereniging, maar we willen veel meer zijn dan dat."

Bij toeval kwam Elna in contact met Machteld Speets van het Vrijwilligers Centrum Wageningen. Elna: "Het was echt heel bijzonder. Ik verloor mijn telefoon en Machteld vond hem. Zij was net bezig met de organisatie van de nationale ouderendag. Ik was zo blij met mijn telefoon en wilde iets terugdoen." Dus mobiliseerde zij twintig studenten voor de uitvoering van de ouderendag afgelopen 5 oktober. "Twee studentes leidden een oudere mevrouw rond op de universiteit. Twee van onze leden gingen met een stel een dagje naar Amsterdam. Een groep speelden spelletjes in Ons Huis. Een mevrouw van 99 jaar speelde de hele middag rummikub. Alle leden waren super enthousiast over het contact met de ouderen. Zij hebben dit allen als een verrijking ervaren," vertelt Elna. Studenten kunnen volgens haar actief op zoek gaan naar vrijwilligerswerk. Maar de organisaties kunnen zelf ook contact opnemen met bijvoorbeeld het bestuur van studentenverenigingen of de redactie van het studentenblad Resource. Het is een kans omdat de studentenpopulatie in Wageningen zo groot is vindt Elna.

Zij wil niet alleen in haar eigen wereldje blijven hangen. Als mensen dat doen, functioneert volgens haar de wereld niet goed. Zij zocht mensen die betrokken zijn bij elkaars leven en geloofsleven. "Dat is ook wat ik bij de Navigators vond. Elkaar scherp houden, ondersteunen en motiveren om ons leven beter in te delen. Ons christelijk geloof is daarbij een goede houvast. Als wij ons allemaal inzetten, kunnen wij veel meer voor elkaar doen", aldus Elna.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden