Foto:

Vrijwilligers krijgen les in Taaltekenen

Een lastig probleem voor vluchtelingen is de taal. Wat kan helpen is taaltekenen, een manier om eenvoudig met symbolen te tekenen wat je bedoelt. Maandag 17 december kregen taalvrijwilligers les in deze tool.

WAGENINGEN - Initiatiefnemer was Pauline Schakenbos. "Het informatietekenen ken ik door mijn coaching en trainingswerk. In het bedrijfsleven gebruikt men steeds meer tekeningen. Ik bedacht dat dit ook heel handig is in gesprekken met migranten en vluchtelingen. Ik benaderde Annet Konijn om dit vorm te geven."

Astrid Zeilstra van Vrijwilligers Centrum Wageningen organiseerde het. "Het sprak me aan. Ik ben zelf ook maatje geweest van een vluchteling. Binnen een week waren er voldoende belangstellenden." Zodoende gingen twaalf deelnemers vorige week maandag met taaltekenen aan de slag bij Thuis.

Men leerde hoe je de essentie pakt en het eenvoudig houdt. Annet: "Iedereen kan het, want het gaat niet om een mooie tekening. Dat bleek ook vanavond weer. Wat een enthousiaste groep. Met mooie resultaten. Heerlijk om zo een avond aan de slag te zijn."

Er zijn meerdere organisaties die taalvrijwilligers hebben. Wie ook taal wil oefenen met migranten kan terecht bij het VCW in de bblthk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden