Foto:

NK jeugdschaken

WAGENINGEN - Bij het persoonlijk jeugdkampioenschap (PJK) van de OSBO hebben Reiko Dirksen en Wouter Wieggers van Schaakvereniging Wageningen een NK-ticket bemachtigd. Reiko werd derde in de E-categorie (t/m 10 jaar) en plaatste zich daarmee voor het NK E op 19 en 20 april in Waalwijk. Wouter behaalde de tweede plek bij de D's (t/m 12 jaar). Hij mag meedoen aan het NK D van 30 mei t/m 1 juni in Rijswijk.

Het PJK voor de E kende een matige bezetting van negen deelnemers. Daarom speelden alle deelnemers een keer tegen elkaar. Reiko verloor in de eerste ronde van de uitblinkster van het toernooi, Cecilia Pereira Garza. Daarna reeg hij een reeks van vier overwinningen aaneen. Op de tweede dag was de flow een beetje weg en Reiko verloor van de latere nummer twee Fleur Westerhof. Gelukkig kon hij wel zijn derde plek veiligstellen en een beker en NK-ticket in ontvangst nemen.
De D-groep was met 22 deelnemers een stuk groter. Wouter finishte het toernooi met 5 punten uit 7 partijen. Daarmee werd hij tweede achter Koen van Wijngaarden. Na 3 punten uit 4 wedstrijden te hebben gescoord op dag 1, begon Wouter de tweede dag met een sterke overwinning op Hidde Knippenberg. In de zesde ronde verloor hij van Koen van Wijngaarden. De laatste partij won hij makkelijk, zo haalde hij toch zijn hoofddoel: een NK-plek.

Meer berichten