Foto:

Kennismakingsborrel Water Natuurlijk

De Wageningse kandidaten van Water Natuurlijk willen graag kennismaken met de Wageningers en met hen in gesprek over wat speelt rond het waterbeheer in en rond Wageningen, zoals over de verzwaring van de Grebbedijk. Ze staan daarvoor op zaterdag 2 februari op de Markt en organiseren aansluitend vanaf 15.30 uur een kennismakingsborrel in de Binnenstadswinkel aan de Hoogstraat 15.

WAGENINGEN - Fractievoorzitter en lijsttrekker van Water Natuurlijk, Astrid Meier, is al vele jaren actief in de waterschapswereld en zal ook aanwezig zijn bij de kennismakingsborrel. Water Natuurlijk is een landelijke waterschapspartij die meedoet aan de Waterschapsverkiezingen op 20 maart.

Op de kandidatenlijst voor het Waterschap Vallei & Veluwe staan veel Wageningers. Dat is niet zo vreemd, aangezien veel Wageningse opleidingen raakvlakken hebben met het werk van waterschappen. Veel van de kandidaten zijn bovendien bekende gezichten in Wageningen omdat zij ook actief zijn in de Wageningse politiek of betrokken zijn bij maatschappelijke activiteiten zoals in de watersportverenigingen, Mooi Wageningen of het Platform Stadsgracht.

Zo studeerde de hoogste Wageningse kandidaat op de lijst, Greet Eijkelenboom, niet alleen in Wageningen, maar is zij ook bekend uit de Wageningse politiek. Ze geeft aan haar kennis van ecologie te willen inzetten binnen het Waterschap en vindt het belangrijk dat mensen kunnen genieten van water en een rijke natuur in stad en land. Water Natuurlijk, de groene waterschapspartij, wil het belang van natuur, schoon water en recreatie inbrengen in het waterschapsbestuur en vindt het belangrijk dat samen met de bewoners te doen.

Momenteel bekleden vertegenwoordigers van Water Natuurlijk drie zetels in het bestuur van Waterschap Vallei & Veluwe. Bij de Waterschapsverkiezingen, gelijktijdig met de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart, kiezen de bewoners van het gebied van het Waterschap Vallei en Veluwe een nieuw bestuur.

Meer berichten