Merle, Nero, Annesofie en Mathijs
Merle, Nero, Annesofie en Mathijs (Foto: Marja Oosterlee)

BC de Kantjils: Heren 1 en Jeugd 1 kampioen

Zondag werd het herenteam van De Kantjils ongeslagen kampioen door uit bij Beuningen met 6-2 te winnen. Een dag eerder was het eerste jeugdteam al kampioen geworden in de uitwedstrijd tegen Swift (Swifterbant).

WAGENINGEN - Voor het kampioenschap was maar één puntje nodig en meteen in de eerste partij (de herendubbel met Nero Bastiaanse en Mathijs Oosterlee) werd dat al binnengehaald. De einduitslag was 5-3 voor De Kantjils (Annesofie Buijse won alles).

Het herenteam is in feite een nieuw team, samengesteld uit twee mixteams waarvan de dames stopten, en aangevuld met nieuwe leden als Lars Onderwater en William Setiawan en met eerstejaars competitiespeler Maarten Immerzeel. Het team promoveert nu naar de eerste klasse.

Bij Jeugd 1 liggen de zaken net anders. Vorig jaar werden ze tweede, maar dit jaar hebben ze heel hard getraind, soms wel drie keer per week, en bovendien werd het team versterkt met Nero Bastiaanse. Dit team promoveert niet alleen naar een hogere klasse, maar ook naar een hogere leeftijdsklasse (nu spelen ze onder-17, volgend jaar onder-19). Gelukkig heeft de club dit jaar twee topspelers aangetrokken als trainer: Sjoerd van Capelleveen en Kelly van Buiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden