Fieke Hordijk is altijd geïnteresseerd in vormen en materialen. (foto: Leo Jans)
Fieke Hordijk is altijd geïnteresseerd in vormen en materialen. (foto: Leo Jans) (Foto: Leo Jans)

Nieuwe expositie in Koetshuis van Casteelse Poort

In februari en maart zorgen twee beeldend kunstenaars voor een gevarieerde expositie in galerie Het Koetshuis van museum De Casteelse Poort aan het Bowlespark 1a in Wageningen.

WAGENINGEN – Er zullen schilderijen, sieraden en sculpturen te zien (en te koop) zijn. Grafisch vormgever Jelle de Gruyter opent deze expositie op 3 februari om 16.00 uur, de slotdag is 31 maart. De schilderijen van Nikolaj Dielemans zijn veelal abstracte vertellingen dan wel voorstellingen, die merendeels poëtisch van sfeer zijn. In die abstracties is toch een zekere mate van herkenbaarheid aanwezig. Soms dringen betekenissen zich aan de beschouwer op, dan weer spelen ze slechts op de achtergrond. Er blijft altijd ruimte over voor associaties.

De tweede exposant is Fieke Hordijk. Zij is altijd geïnteresseerd in vormen en materialen. Haar uitdaging is: met zo weinig mogelijk, zoveel mogelijk tonen. Dat doet zij sinds zij kennis maakte met het Russisch constructivisme. Vanaf dat moment is Fieke gaan minimaliseren. Lijn en ruimte werden haar belangrijkste beeldaspecten. Daarin probeert zij telkens weer nieuwe vormen te vinden.

Kijk voor de openingstijden op de website.

www.casteelsepoort.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden