Natuurlijke Bergrace-Alles-In-Eén


Het gaat ook door de uiterwaarden
Het gaat ook door de uiterwaarden (Foto: )

Natuurlijke Bergrace-Alles-In-Eén

Op zondagmiddag 10 maart is het hardlopen geblazen op de Wageningse Berg. Dan staat de tweede editie van de Bergrace Alles-In-Eén op de rol.

Door Jan Boer

WAGENINGEN - Voor deze keer wordt er dan niet gelopen van Wageningen naar Ouwehands Dierenpark, maar komen de hardlopers over de finish op hetzelfde punt van waar ze vertrokken zijn: voor bij de parkeerplaats van het Fletcher hotel de Wageningsche Berg. Organisator Hans Burgersdijk is er blij mee: "Het is zó geweldig om gebruik te kunnen maken van deze bijzondere omgeving. Het Arboretum Belmonte, de uiterwaarden, het Bergpad, Holleweg, Westbergweg, de vele trappetjes, de hoogteverschillen. In de uiterwaarden wordt uitsluitend gelopen over de grote, gangbare paden." Het parcours is niet overal even zwaar. Kinderen mogen af en toe best een stukje wandelen. De Bergrace-activiteiten met al haar varianten (waaronder de van Berg tot Berg race, Bergrace by Night, Bergop bergaf race en nog veel meer) zijn in 1984 begonnen: de Bergrace viert nu haar 35e verjaardag.

Hardlopen op de Wageningse Berg

Bij de start- en finishlocatie bij het hotel wordt een gezellig overdekt terras ingericht. Het hotel is gelegen op het hoogste punt, 43 meter, van de Wageningse Berg, met een bijzonder uitzicht over de Rijn en de Betuwe. De organisatie verzoekt de deelnemers om, vanwege de beperkte parkeermogelijkheden, om het liefst niet met de auto te komen. De sporters uit de omgeving worden gevraagd om zoveel mogelijk op de fiets te komen. De Bergrace-Alles-In-Eén is een familieloop vanwege het feestelijke randgebeuren op het terras buiten of binnen in de grote zaal van het hotel, een sportief dagje uit. Men kan zich daar laten masseren indien men dit wil. In de hotelzaal is een optreden van de live band Reflexion met muziek uit de jaren '60 en '70. Is het buiten koud, dan vindt het randgebeuren volledig binnen plaats. Voor de kinderen is er een speeltuin. Voor de tweede keer Bergrace-Alles-In-Eén, voorheen de Bergrace Wageningse Berg, wordt gehouden in bijzondere omgeving. Het programma omvat diverse afstanden: voor de jeugd 1,40 km, 2,50 km en 5,10 km. Voor deelnemers vanaf zestien jaar: 2,50 km, 5,10 km, 6,70 km, 8,30 km en 16,60 km. Nergens komt men in de buurt van de stad. Bergrace Alles-In-Eén. Met dit laatste wordt bedoeld, dat de wedstrijd een combinatie wordt van bosloop, cross, bergloop en dijkenloop. Kijk op www.bergraceallesineen.nl. Op zaterdag 2 maart (10.00u) wordt er een gratis testloop c.q. clinic verzorgd door Marcel Baatsen, loopadviseur en officieel hardlooptrainer met een geheel eigen stijl. Hij leert je om nog meer loopplezier kunt halen uit je passie. Inmiddels alweer een aantal jaren verzorgt hij ook de testloop van de Bergrace by Night op de Grebbeberg. Maximaal honderd mensen kunnen meedoen met de testloop. De clinic vindt plaats op het parcours van 10 maart. Verzamelpunt is de parkeerplaats voor Fletcher Hotel de Wageningsche Berg. Aanmelden: berglooptraining@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden