De collegezaal van het Schip van Blaauw is op 15 februari het toneel van het Veluws Verkiezingsdebat
De collegezaal van het Schip van Blaauw is op 15 februari het toneel van het Veluws Verkiezingsdebat (Foto: Hans Dijkstra/GAW ontwerp+communicatie)

Veluwe Verkiezingsdebat in het Schip van Blaauw

Valt er wat te kiezen tijdens de provinciale verkiezingen op 20 maart? Ja hoor, zeker op het gebied van ecologie en economie. Provincies hebben grote zeggenschap over het landschaps- en natuurbeleid. Precies om die reden organiseren Stichting Vrienden van de Veluwe en het tijdschrift Nieuwe Veluwe een Veluwe Verkiezingsdebat op vrijdag 15 maart in het Schip van Blaauw.

WAGENINGEN - Lijsttrekkers en andere verkiesbare Statenleden van de Gelderse politieke partijen gaan met elkaar in discussie over wat zij met de Veluwe voor hebben. De discussie spint zich rondom een viertal actuele thema’s. Een tipje van de sluier: de noodzaak van een landbouw- en voedseltransitie, verdere ontsnippering van de Veluwe, regulering van recreatie en toerisme en de impact van de nieuwe Omgevingswet. Wordt het geen tijd voor een integrale visie op de Veluwe met 2030 als horizon? Het debat wordt opgeluisterd met de overhandiging van het eerste exemplaar van het boek Het wilde oosten 2.0 van journalist Michiel Hegener.

Het debat en de boekpresentatie vinden plaats op 15 februari van 15:00 tot 18:00 uur in de historische collegezaal van het Schip van Blaauw aan de Gen. Foulkesweg 72 in Wageningen. In verband met de beperkte ruimte in de collegezaal is het raadzaam om een plaats te reserveren via redactie@nieuweveluwe.nl of 0317-425880. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.

Meer berichten