Vrije bal genomen door Jasper Broenink en Xanne Ketelaar.
Vrije bal genomen door Jasper Broenink en Xanne Ketelaar. (Foto: Patricia Brouwer)

Blauwwitten winnen van Dalto

Zaterdag stond de return tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen op het programma. In Wageningen werd eind november met 27-24 gewonnen en beide ploegen bezetten met nog vijf wedstrijden te gaan de tweede plaats in de Hoofdklasse B.

WAGENINGEN - Omdat de bovenste twee plaatsen recht geven op de playoffs, stond er dus veel op het spel. En daarom reisden ook heel veel supporters van Wageningen af naar Driebergen. Onder aanvoering van de enthousiaste Wajo's werden de blauwwitten naar de 23-25 overwinning geschreeuwd.

De eerste helft was niet al te best en beide ploegen leken stijf van de zenuwen te staan. De ruststand van maar 9-8, zegt meer dan voldoende. De tweede helft stond bol van de spanning en hoewel Dalto een marge van drie punten wist te bewerkstelligen, bleef Wageningen aandringen. Nog éénmaal kwam er een gelijke stand op het scorebord (20-20) en er leek nog van alles mogelijk. Wageningen kwam echter op het juiste moment weer op een voorsprong (20-23) en stond deze in de laatste minuten niet meer af (23-25).

Zaterdag komt koploper AW.DTV naar Het Binnenveld. Zij staan met twee punten meer op de eerste plaats. Wint Wageningen zaterdag in eigen huis, dan komen ze dus op gelijke hoogte. Dalto, nu met twee punten minder dan de Wageningers, zal zich zeker nog niet gewonnen geven en proberen aan te blijven haken voor de eerste twee plaatsen.

Doelpuntenmakers: Steven Landman 7x, Jeffrey van Huenen 6x, Wouter ter Maten 5x, Jasper Broenink 3x, Eline van Veldhuisen 2x en Michelle van den Tempel en Xanne Ketelaar 1x.

www.kvwageningen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden