Foto:

'Jij kan ook een bijdrage leveren'

Door AR Mampako

"Daarom vind ik het zo prettig om in Wageningen te wonen. Kijk maar om je heen! Het is gewoon die geweldige Wageningse energie die je hier voelt", vertelt een dame op leeftijd. Zij is een van de meer dan honderd bezoekers die een kijkje neemt op de banenmarkt van het Vrijwilligers Centrum Wageningen afgelopen woensdagavond 30 januari.

WAGENINGEN - Ondanks de kou en natte sneeuw buiten, druppelen de bezoekers binnen. In de bibliotheek is een brede rondweg gecreëerd met aan weerskanten veertig kleurrijke stands van vrijwilligersorganisaties. Men keek zijn ogen uit en als een zacht kabbelend beekje klinkt overal het geroezemoes. "Aan één rondgang heb ik echt niet genoeg", roept een bezoeker, die even uitrust met een kopje thee en een koekje.

Geslaagde banenmarkt vrijwilligers


Hartverwarmend zijn organisaties als stichting De helpende Hand, die kleine klusjes uitvoert bij mensen die dat zelf niet meer kunnen; Wonen bij September, een woonhuis die kleinschalige zorg en ondersteuning verleent aan ouderen met geheugenproblemen; Buurtgezinnen, waar het ene gezin een ander gezin ondersteunt en Happietaria, een pop-up restaurant met een goed doel.

De bezoekers laten zich uitvoerig informeren door de verschillende organisaties. Het is te veel om op te noemen. Het zijn allemaal organisaties, die van Wageningen een bruisende, eensgezinde en warme stad maken. Organisaties waaraan ook jij een bijdrage kan leveren.

Heb je de banenmarkt gemist, maar wil je wel iets doen? Kom langs tijdens openingstijden maandag t/m donderdag van 9.30 uur tot 11.30 uur én dinsdag t/m donderdag ook van 14.00 tot 16.00 uur bij het Vrijwilligers Centrum, in de bblthk, Stationsstraat 2. Of kijk op de website.

www.vcwageningen.nl.

Meer berichten