De kinderen krijgen diverse gastlessen op school en gaan vervolgens in kleine groepjes langs bij mensen die tijdens de oorlog in hun buurt hebben gewoond.
De kinderen krijgen diverse gastlessen op school en gaan vervolgens in kleine groepjes langs bij mensen die tijdens de oorlog in hun buurt hebben gewoond. (Foto: )

Ouderen gezocht voor het schoolproject

Woonde u tussen 1940 en 1945 in Wageningen? Voor het schoolproject 'Oorlog in mijn Buurt' zijn we naar u op zoek. Bij dit schoolproject staat de ontmoeting tussen ouderen en leerlingen uit groep 7 en groep 8 centraal.

WAGENINGEN - De kinderen krijgen diverse gastlessen op school en gaan vervolgens in kleine groepjes langs bij mensen die tijdens de oorlog in hun buurt hebben gewoond. We zijn doorlopend op zoek naar mensen die de oorlog in de stad hebben meegemaakt en die graag een gesprek met enkele goed voorbereide elf- en twaalfjarigen over deze periode willen voeren.

Wij denken dat elke buurt en elke stad unieke verhalen heeft die niet verloren mogen gaan. De kinderen zullen deze verhalen als erfgoeddrager meenemen in hun leven.

Heeft u meer vragen of wilt u zich aanmelden voor dit project? Neem dan contact op met Anika van de Peut via anika@inmijnbuurt.org of 06 31919800.

Kijk voor meer informatie op de website.

www.oorloginmijnbuurt.nl.

Meer berichten