Een wonderschoon concert door de Wageningse sopraan Iris de Koomen

Door Ria Wigt

Wageningen had vrijdagavond een prachtig evenement in de Arboretum Kerk. De Soroptimisten van Wageningen organiseerden voor hun project Free a Girl een mooi concert met Iris de Koomen en pianiste Karin van Dellen. Twee schoolvriendinnen die een fantastisch mooi programma neerzetten.

WAGENINGEN - Een bomvolle kerkzaal vol Wageningers genoot intens van de gekozen liederen. Iris en Karin hadden een mooie selectie samengesteld. Eerst een Noordelijk segment met Duitse en Engelse liederen. Meeslepend werk van Brahms, Schubert en Lehar met het bekende Vilja lied. Daarna Purcell, Britten en Grieg eindigend met een song uit Fiddler on the Roof.

Na de pauze volgde het liefelijke Franse repertoire en als finale de dramatische Italiaanse liederen. Pergolesi, Mozart, Bellini, Puccini en Verdi. Als slot nog eens het prachtige Vilja lied. De hele kerk was in verrukking! Alle aanwezigen raakten in vervoering door Iris presentatie met uitleg over muziek en achtergronden. De Soroptimisten bereikten deze avond een mooi resultaat voor FREE a GIRL. Een cheque werd overhandigd. Eindresultaat 4.150 euro voor deze internationale actie. Wie is er niet voor om de miljoenen minderjarige meisjes die gedwongen in de seksindustrie werken, te bevrijden en de betrokken mensenhandelaren aan te pakken? Daarnaast die meiden een goede opleiding te bieden. Een aantal van hen gaan rechten studeren om eindelijk de daders werkelijk te bestraffen. Deze jarenlange mishandeling kan zo eindelijk aangepakt worden door dat de slachtoffers zelf hun lot in eigen hand nemen. Free a Girl maakt dat mogelijk! Soroptimisten staan wereldwijd voor verbetering van de positie van vrouwen en meisjes. Soroptimisten uit Wageningen ondersteunen dit regelmatig door deze prachtige acties.

Meer berichten