Foto:

Festival bij filmhuis Movie W

WAGENINGEN – Het MovieWeekend is er weer bij Movie W, extra lang van donderdag 21 tot en met zondag 24 februari, inclusief eetcafé. Er zijn tien films en een groots live filmconcert. Er wordt op donderdag om 19.00 uur geopend met de première van Schapenheld, een mooi gefilmd portret van een schaapsher­der wiens romantische idealisme botst met het moderne ondernemerschap. Daarna de geroemde Moonlight, een uit­muntend gespeeld drama met drie fasen in het leven van een zwarte ho­mo­sek­su­ele jongen in ruig Miami.

Vrijdag vanaf 19.30 uur draait The Red Turtle, de bekroonde magisch-realistische animatie over de levenscyclus. The Killing of a Sacred Deer is een verpletterende wraakthriller en vrijdagnacht draait The Eyes of my Mother, delicate goth­ic horror.

Zaterdag draait om 11.00 uur de kinderanimatie Ernst Celestine (3), korte avonturen van beer en muis. Daarna The Red Turtle. In de avond Youth, een romantische komedie als ode aan de jeugd, ook in oude mensen, en nog eens Moonlight.

Zondag, ook vanaf 11.00 uur, is de kinderanimatie Het Lied van de Zee (6), een sprookje over een stil meisje en de zee. De matinee is het filmconcert Frankenstein, de onverwoestbare klassieker uit 1931 met live muziek. First Man sluit het festival af, een fijnzinnig biografisch drama over Neil Amstrong en zijn gevaar­lijke maanmis­sie. Kijk voor meer informatie op www.moview.nl.

Meer berichten