Vrije bal in uitvoering door Jasper Broenink en Xanne Ketelaar.
Vrije bal in uitvoering door Jasper Broenink en Xanne Ketelaar. (Foto: Patricia Brouwer)

Korfballers blijven ongeslagen in Het Binnnenveld

WAGENINGEN - Zondag stond al weer de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen op het programma voor Wageningen. Zij ontvingen het altijd moeilijk te bespelen SCO, dat vooral veel fysiek in de strijd legt. Aan Wageningen was er alles aangelegen de winst in Wageningen te houden en de slogan van de supportersclub 'De Wajo's': 'hier valt niets te halen' met een positief resultaat te beantwoorden. Maar zeker niet onbelangrijk, er moest gewonnen worden richting de play-offs. En dat alles lukte.

Zoals gezegd boden de Friezen veel fysieke tegenstand, maar het arbitrale duo had hier gelukkig goed kijk op en hield de touwtjes stevig in handen. Wat opviel was, dat aan SCO zijde veel gescoord werd door de dames, terwijl aan Wageningse zijde over alle schijven werd gescoord. De eerste helft ging tot 4-4 gelijk op, maar na ruim een kwartier spelen nam Wageningen het initiatief in handen en de ruststand van 17-13 was dan ook verdiend.

De tweede helft bleven de gasten mee scoren, maar de blauwwitten kwamen geen moment meer in gevaar. Vermeldenswaard is zeker het doelpunt van Jasper Broenink dat door de toeschouwers met luid applaus werd ontvangen en zeker tot doelpunt van de week mag worden genomineerd. Eindstand 33-26.

Er volgen nu nog twee uitwedstrijden. Weliswaar tegen degradanten Mid Fryslân en Unitas, maar aangezien beide ploegen niets meer te verliezen hebben zal dit zeker nog geen 'eitje' zijn. Volgende week liggen de ploegen stil en zondag 3 maart gaat Wageningen in Friesland trachten de play-offs veilig te stellen.

Doelpuntenmakers: Steven Landman en Jeffrey van Huenen 8x, Wouter ter Maten 4x, Michelle van den Tempel, Nena Ellermeijer en Jasper Broenink 3x, Iris Ilekhomon 2x en Eline van Veldhuisen en Xanne Ketelaar 1x.

Meer berichten