Wijngaardpalen slaan op Wagenings Wijngoed
Wijngaardpalen slaan op Wagenings Wijngoed (Foto: Esther Schoenmaker)

Wijngaardpalen slaan op Wagenings Wijngoed

WAGENINGEN - Op 16 maart, tijdens de vrijwilligersactie NLdoet, worden nieuwe wijngaardpalen geslagen in de Wageningse wijngaard. Ook voor lichter werk is men van harte welkom. De Wageningse wijngaard wordt sinds 2015 beheerd door Stichting Wagenings Wijngoed, maar de wijngaard bestaat inmiddels ruim twintig jaar. De bedrading waarlangs de wijnstokken geleid worden is bevestigd op houten palen. De oude houten palen worden vervangen door duurzame palen van staal. Van 10.00 tot 16.00 uur is het Wagenings Wijngoed geopend voor de klussers van NLdoet. De stichting Wagenings Wijngoed zorgt voor warme drankjes. Aanmelden kan via www.nldoet.nl/klus/wijngaardpalen-plaatsen.

Deze grote onderhoudsklus voor het Wagenings Wijngoed valt buiten de reguliere teeltwerkzaamheden op de wijngaard. Het hele jaar zijn vele enthousiaste vrijwilligers actief in de wijngaard. Samen met bedrijfsleidster Esther Schoenmaker verzorgen zij wekelijks de druivenstokken. In het voorjaar lopen de druivenstokken weer uit en moeten de nieuwe uitlopers geleid worden langs de bedrading. Zo vangen de druiven zoveel mogelijk zon waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Het is dus belangrijk dat de ranken goed geleid kunnen worden.

De wijngaard ligt dichtbij de Geertjesweg in Wageningen. Parkeren kan tegenover Geertjesweg 55. Volg vervolgens het bospad circa 250 meter. De ingang van de wijngaard ligt aan de rechterkant, bij de kruising met het Klompenpad. Meer informatie over de wijngaard is te vinden op www.wageningswijngoed.nl.

Meer berichten