Winkelmedewerkers van Emmaus Ineke en Irma (kleding), Hans (boeken en platen), Anna en Yvonne (kleding) en Fiona (gehurkt).
Winkelmedewerkers van Emmaus Ineke en Irma (kleding), Hans (boeken en platen), Anna en Yvonne (kleding) en Fiona (gehurkt). (Foto: )

'We vieren 1 jaar en 5 jaar tegelijk'

Door Pauline Schakenbos

'De winkel aan de Vijzelstraat bestaat nu 1 jaar, maar we vieren ook dat we nog vijf jaar blijven.' Fiona van Schoonhoven is blij en trots. 'We kunnen doorgaan. Het bestuur van Emmaus heeft een huurcontract voor vijf jaar afgesloten en daar zijn we erg blij om.'

WAGENINGEN - In de Vijzelstraat is de tweedehands kleding ruim opgesteld, het is er licht, er zijn pashokjes. In de ruime kelder staan boekenkasten en platenrekken. 'Mensen kunnen hier goed rondsnuffelen. Veel beter dan voorheen. Toen zat alles bij elkaar in het Emmauspand aan de Heerenstraat,' aldus Fiona.
'We kunnen het in deze winkel beter fris en opgeruimd houden en beter presenteren. Dankzij de etalageruit kun je ook aan de buitenkant zien dat het een winkel is. Daardoor trekken we ook nieuwe klanten aan die nog niet wisten van de Emmaus.'

Feest bij Emmaus kleding en boeken

Doordat de winkel van Terre des Hommes en Willy's Warenhuis vlakbij zijn is er een soort tweedehands winkelgebied ontstaan.

'We willen de klanten betrekken bij onze verjaardag en doorstart, ze in het zonnetje zetten. De winkel zal daarom feestelijk aangekleed zijn en er is een hapje en een drankje. Voor elke klant zal er een verrassing zijn.' 'Onze klanten zijn alles. Ze kopen niet alleen, maar zorgen ook voor het aanleveren van de winkelwaar.'

Emmaus Regenboog is een stichting. De winst van de verkoop van alle welvaartsresten gaat naar goede doelen, van lokale projecten tot internationale hulp.
Fiona was eerst een paar jaar vrijwilliger. 'Ik zat bij het kleine spul en curiosa. Dat was echt mijn lokaaltje.' Nu is ze in dienst en heeft ze een hele winkel.

Er is een heel team vrijwilligers. Naast Fiona, Ina, Irma, Anna, Yvonne en boekenverkoper Hans werken ook Miranda, Etta en Annie in de winkel. En zijn er nog Inga, Enor ,Tjerk, Paul en nog een Hans.

"Het is heel leuk om voor Emmaus te werken. Je kan er helemaal je eigen invulling aan geven."

emmauswageningen.nl/nieuwe-winkel-vijzelstraat-1

Meer berichten