De hekken staan, de tuin lig er mooi bij: nog een kleine bijdrage voor de hokken en het mini-dierenpark aan het Spijk kan echt open gaan.
De hekken staan, de tuin lig er mooi bij: nog een kleine bijdrage voor de hokken en het mini-dierenpark aan het Spijk kan echt open gaan. (Foto: )

Mini-dierenpark aan het Spijk zoekt vrienden en sponsoren

De hekken staan, de boerderij is opgeknapt, de tuin ligt er mooi bij en de toestellen in de beweegtuin staan te glinsteren in de vroege lentezon. Het mini-dierenpark aan het Spijk staat in de startblokken. Maar de financiën zijn nog niet helemaal rond. Voor de aanleg van de nachtverblijven en opslagfaciliteiten zoekt de Stichting Mini Dierenpark Wageningen vrienden en sponsoren die het laatste geld willen doneren.

WAGENINGEN - Jan Bakker, voorzitter van de Stichting, is een tevreden man. "Wij zijn heel blij dat na tien jaar werk het mini-dierenpark er eindelijk gaat komen. In de afgelopen periode hebben wij gelden ontvangen vanuit diverse acties van de Wageningse bevolking, bedrijven en instellingen. Om ook de dierenverblijven en noodzakelijke opslagfaciliteiten te kunnen realiseren is echter nog iets meer geld nodig. Daarom starten we nu een actie waarbij ondernemers ons kunnen sponsoren en particulieren vriend van het dierenpark kunnen worden. De eerste toezeggingen zijn al binnen, we hebben er alle vertrouwen in dat we het benodigde bedrag bijeen krijgen zodat we dit voorjaar daadwerkelijk open kunnen gaan."

De Stadsboerderij Wageningen krijgt een publieke functie en gaat zeven dagen per week open. Voor het dagelijkse onderhoud van het terrein en de verzorging van de dieren in het mini-dierenpark is de stichting een samenwerking aangegaan met 's Heeren Loo. Voor zo'n twaalf mensen met een verstandelijke beperking is Stadsboerderij Wageningen inmiddels een fantastische dagbestedingsplek. Behalve cliënten van 's Heeren Loo zet ook een aantal vrijwilligers zich belangeloos in voor het welzijn van de dieren.

Met Opella, dat direct aangrenzend aan Stadsboerderij Wageningen een beweegtuin heeft gerealiseerd, is afgesproken dat er een directe toegang komt tussen beide terreinen. Zo kunnen ook ouderen optimaal profiteren van de aanwezigheid van het mini-dierenpark. Inmiddels zijn ook contacten gelegd met Het Groene Wiel, centrum voor natuur- en milieueducatie in Ede en Wageningen. Zij gaan het mini-dierenpark vanaf het schooljaar 2019-2020 met kinderen van Wageningse basisscholen bezoeken. Met de inzet van iedereen gaat Stadsboerderij Wageningen voorzien in de behoefte van veel inwoners van Wageningen om midden in de stad in contact te zijn met de natuur.

Iedereen die een laatste steentje wil bijdragen aan het mini-dierenpark kan een donatie doen via NL51RABO0397031874, t.n.v. Stichting Mini-Dierenpark Wageningen.

Meer berichten