Spelers en supporters vieren een feestje na het bereiken van de play-offs
Spelers en supporters vieren een feestje na het bereiken van de play-offs (Foto: onbekend)

Korfballers KV Wageningen naar de play-offs

Met nog twee wedstrijden te gaan en na het verlies van AW/DTV bij Oost Arnhem op de eerste plaats staand, moest Wageningen zondag op bezoek bij het al gedegradeerde Mid Fryslân in Grou. De verre reis weerhield de blauwwit-supporters er niet van hun ploeg aan te moedigen. Er zaten dan ook veel Wageningers op de tribune en ze lieten zich niet onbetuigd.

In de beginfase leken de Friezen, die immers niets meer te verliezen hadden, de zenuwen het meest in bedwang te hebben en zij namen een voorsprong van 3-0. Wageningen had in de beginfase last van de zenuwen, zich uitend in diverse opgelegde kansen die niet werden benut. Nadat de 5-5 op het scorebord verscheen, leek Wageningen alle schroom van zich af te schudden. Dit resulteerde in swingend korfbal, mooie acties en een ruststand van 11-15.

De tweede helft liep Wageningen verder uit naar 10-16, maar de Friezen gaven zich geenszins gewonnen. Het haperde even aan Wageningse zijde en Mid Fryslân rook haar kans. Het werd nog 20-21, maar Wageningen toonde opnieuw haar wilskracht en doorzettingsvermogen. Al snel was het verschil weer 5 doelpunten en wanneer de thuisploeg dichter bij dacht te komen, werd er door Wageningen weer gescoord. De 27-29 overwinning was meer dan verdiend en voldoende voor het behalen van de play-offs. Samen samen met de supporters kon er na de wedstrijd een feestje worden gebouwd.

Volgende week staat de laatste wedstrijd op het programma .Opnieuw wacht een degradant en wel Unitas in Harderwijk. Weet Wageningen minimaal één punt binnen te slepen dan is het zeker van het kampioenschap, en zal de 1e play-off wedstrijd op 16 maart een thuiswedstrijd zijn. Wie met Wageningen naar de play-offs gaat wordt zaterdag beslist in het duel Dalto-AW.DTV in Driebergen. AW.DTV moet winnen om de playoffs te halen, Dalto heeft aan een gelijkspel genoeg. Ook de tegenstander van Wageningen is nog niet bekend. In de andere hoofdklasse zijn met nog 1 wedstrijd te gaan, Tempo, Groen Geel en DSC nog in de race.

Opnieuw scoorden bijna alle spelers bij Wageningen. Uitzondering is Xanne Ketelaar, maar zij moet zeker genoemd worden omdat zij opviel door haar sterke spel leidend tot veel onderscheppingen. Doelpuntenmakers: Wouter ter Maten 9x, Steven Landman 7x, Jeffrey van Huenen en Jasper Broenink 4x, Michelle van den Tempel en Nena Ellermeijer 2x en Eline van Veldhuisen 1x.

Meer berichten