In 2011 is het dak van de eretribune  afgehaald.
In 2011 is het dak van de eretribune afgehaald. (Foto: Johan Mulder)

Ruim 100 vrijwilligers knappen stadion De Wageningse Berg op

Stadion De Wageningse Berg krijgt tijdens NLdoet, de jaarlijkse Nederlandse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds, een flinke opknapbeurt. Ruim 100 vrijwilligers van de marechaussee-opleiding in Apeldoorn steken op 15 maart in Wageningen de handen uit de mouwen. De dag wordt om 9.00 uur afgetrapt door wethouder Anne Janssen.

WAGENINGEN - Stadion de Wageningse Berg is een bijzonder voetbalmonument, oorspronkelijk gebouwd in 1899 en herbouwd in 1949. Arno Boon, bestuurslid van de Stichting Future Center Wageningen, de beheerder van het stadion, is blij met de komst van de vrijwilligers. "Met de hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers kunnen we het reguliere onderhoud van ons stadion net aan. Vaak is er echter geen ruimte om nieuwe zaken aan te pakken of groot onderhoud te plegen. Met 100 extra vrijwilligers voor een dag kunnen we dat wel."
Reinald van Huenen, Ministerie van Defensie: "De Koninklijke Marechaussee staat midden in de maatschappij. Door met het hele opleidingscentrum ons in te zetten voor NL Doet willen we hier uiting aan geven. De Koninklijke Marechaussee vindt het belangrijk dat onze mensen, personeel en leerlingen, maatschappelijk betrokken zijn. Persoonlijk ben ik van jongs af aan bekend met de geschiedenis van het stadion. Mijn vader nam mij als kleine jongen mee naar de voetbalwedstrijden van FC Wageningen en zodoende werd ik ook 'besmet' met het Groen-Witte virus. Op het moment dat bekend was dat wij ons in gingen zetten voor NL Doet, dacht ik ook direct aan het stadion de Wageningse Berg. Ik ben redelijk bekend met de staat waarin het stadion zich in bevind en ik wist dat men wel wat hulp kon gebruiken."
Tijdens de klusdag gaan de marechaussees-in-spé het business home opnieuw in de verf zetten, knappen ze de bestratingen op en herstellen ze een deel van de reclameborden boven de staantribune in oude luister. Daarnaast is in het programma voldoende ruimte ingebouwd om een voetbaltoernooi in het roemruchte stadion te houden. Ook kunnen de vrijwilligers abseilen van de watertoren die naast het stadion staat. De watertoren is als vergaderlocatie ook opgenomen in de plannen die het Future Center Wageningen heeft met het complex.
De vrijwilligers, vaak met een groen-wit hart, die de rest van het jaar voor het onderhoud zorgen en assisteren bij trainingskampen, zijn ook 15 maart van de partij. Zij begeleiden de Apeldoornse groep, verzorgen onder andere de catering en organiseren het toernooi.

Meer berichten