Foto:

Syrisch Feest van Verbinding in Thuis

Van de redactie

Op zaterdag 6 april is er een groot Syrisch Feest van Verbinding met een Syrische buffet in Thuis en een culturele muziekavond aansluitend in de bblthk. Tijdens het feest worden bewoners van het AZC met Wageningers, met en zonder vluchtelingenachtergrond, met elkaar verbonden.

WAGENINGEN - Met het benefiet wordt het buurthuis Hossun in Irbid Jordanië gesteund. In het buurthuis krijgen Syrische vrouwen cursussen en worden ze geholpen onderdak en hulp te vinden in de grote stad Irbid.

Het Syrisch diner wordt bereid door Syrische statushouders, met hulp van vrienden en Nederlanders. Vrijwillligers en familie van Sorpotimisten helpen bij het feest en drankjes. Er wordt muziek gemaakt door Nader Issa op saxofoon die onder andere Yasmin Alsham Khaled begeleidt. De band Trekvogels van Bert en Judica Lodz speelt samen met Rami Mershed en anderen Arabische dansmuziek. Gedichten zijn er van de kok Mohamad Abu Hadeeda. Ook wordt er verteld over de uitwisseling tussen basisschool de Bijenkorf en een school in Irbid. Samen hebben ze een vredesprogramma uitgevoerd en de resultaten via Skype uitgewisseld.

Kaarten voor de avond kosten 22,50 euro per persoon. Drankjes zijn niet inbegrepen. Kinderen van 12 tot en met 17 jaar mogen voor 15 euro komen, kinderen van 6 tot en met 11 voor 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bblthk en bij Massood in de Chipshop aan de Churchillweg. Wie zelf verhinderd is, maar het initiatief wil ondersteunen, kan kaarten kopen waarmee de organisatie vluchtelingen uit het AZC op het feest kan uitnodigen. "Mensen met elkaar in contact brengen, verbinden van mensen, is namelijk een van de doelen van de avond", aldus Ria Wigt. Wie de vluchtelingen met de auto van en naar het AZC wil brengen, kan zich melden bij riawigt@gmail.com. Ook bij haar kunnen er kaarten worden besteld. Geld overmaken kan op banknummer NL31 TRIO 019 800 1118.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Wim Haver (06 16484728) of Ria Wigt (06 5323 2646).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden