Foto:

WSDV na acht jaar weer kampioen

WSDV heeft er lang op moeten wachten, was er soms heel dichtbij maar mag zich na acht jaar eindelijk weer kampioen van de Gelderse hoofdklasse noemen. Na zeven keer op rij de hegemonie van VBI te hebben moeten trotseren kon na een subliem seizoen de vlag in top. De Wageningse damelite heeft sinds 2002 nu acht keer de titel veroverd en kon altijd plaats nemen op het erepodium.

WAGENINGEN - De basis voor dit langverbeide succes werd in de tweede ronde gelegd door de aartsrivaal in Huissen met liefst 11-5 naar het tweede plan te verwijzen. Daarna werden alle wedstrijden gewonnen, vaak met grote cijfers. WSDV sprokkelde 129 bordpunten in elf wedstrijden bijeen, een gemiddelde van bijna twaalf punten per wedstrijd.

In de laatste wedstrijd tegen DUO in was één punt voldoende voor de titel. Na overwinningen van Matthias de Kruijf en Fred Ivens op de Doetinchemse kopmannen Wouter Ludwig en Gerrit Wassink kwam ook Hans Kromhout tot winst. Wouter van Beek deelde de punten waarna oer-WSDV-er Henk Kleinrensink met een royale remise de titel veilig stelde. Machiel Weistra en Arie Janssen van Doorn pakten eveneens een punt maar Robert-Jan van Steenbergen ging onnodig onderuit: 10-6.

Fred Ivens werd met 18 uit 10 topscorer van de Gelderse hoofdklasse en nam dit predikaat over van Matthias de Kruijf die nu met 16 uit 10 derde werd. Ook Arie Janssen van Doorn (vierde met 16 uit 10) en Wouter van Beek (achtste met 15 uit 10) eindigden in de top-tien.

Meer berichten