Foto:

Vertelkring Eva Luna viert haar 25-jarig bestaan

WAGENINGEN - Op zaterdagmiddag 23 maart viert Vertelkring Eva Luna haar 25-jarig bestaan. Zij doet dit door de hele Wilde Wereld te vullen met verhalen en muziek.

De kunst van vertellen is duizenden jaren oud. Verpakt in vertellingen werd en wordt de wereld geduid en kennis overgebracht, overal ter wereld. Verhalen over mensen, relaties, verleden, omgeving, ontwikkelingen, ideeën.

Ongeveer een kwart eeuw geleden ontstond er in Nederland hernieuwde belangstelling voor het vertellen. Ook in Wageningen gebeurde dit; er werd een Vertelkring opgericht die zich Eva Luna noemde. De kring werd gevormd door een groep mannen en vrouwen die er plezier in schiepen elkaar verhalen te vertellen, naar elkaars verhalen te luisteren en publieke optredens te verzorgen waarin het verhaal centraal stond. Die Vertelkring Eva Luna bestaat nu 25 jaar. De kring wil dat jubileum vieren met iedereen die graag naar verhalen voor volwassenen luistert. De deur van de Wilde Wereld aan de Burgtstraat 1 te Wageningen gaat open om 13:30 uur. Omlijst door de klanken van Madlot en het Halfje Volkooren zullen tussen 14:00 uur en 17:00 uur acht verhalen worden verteld door acht vertellers. Tussentijds binnenlopen voor of na een vertelling is mogelijk. De toegang is vrij; voor een vrijwillige bijdrage is er een pot.

Meer berichten