De start van de Veluviatocht is bij het clubhuis van Toerclub Wageningen.
De start van de Veluviatocht is bij het clubhuis van Toerclub Wageningen. (Foto: )

Zaterdag vindt de Veluviatocht plaats

Op zaterdag 23 maart vindt de Veluviatocht plaats, een fietstocht die gehouden wordt door Toerclub Wageningen (TCW). Het is een mooie, maar pittige tocht, door de afwisselende natuurgebieden van de Veluwe.

WAGENINGEN - De routes van beide afstanden gaan vanuit Wageningen eerst oostelijk, via Renkum en Oosterbeek naar Arnhem. Daar is de splitsing tussen de twee afstanden. Ondertussen heeft men dan al wel de Westberg, de Waterweg, de Holleweg en de klim langs Het Dorp bij Arnhem achter de kiezen. De deelnemers aan de 110 kilometer-rit vervolgen hun weg over de Posbank naar de pauze in Laag-Soeren en komen via de Loenermark, Terlet, Schaarsbergen en Oosterbeek weer terug naar Wageningen. De korte afstand (65 kilometer) doet de pauze bij RETO in Arnhem en gaat dan weer terug naar Wageningen. Deze tocht is een uitstekende voorbereiding voor de wat zwaardere tochten later in het seizoen, zoals de Jan Janssen Classic op 22 juni.

De start is bij het clubhuis van TCW aan de Nude 81 in Wageningen, tussen 08.00 en 10.00 uur. Deelname kost 5 euro per persoon (NTFU-leden 4 euro). Kijk voor meer informatie op www.tcw79.nl.

Meer berichten