De Wageningse Montessorischool werd bij de Belmonte Scholierenloop voor de zesde keer op rij de snelse school en won dus opnieuw de felbegeerde wisselbeker. (foto B. Hermansz)
De Wageningse Montessorischool werd bij de Belmonte Scholierenloop voor de zesde keer op rij de snelse school en won dus opnieuw de felbegeerde wisselbeker. (foto B. Hermansz)

Montessorischool opnieuw snelsteschool

WAGENINGEN - De Wageningse Montessorischool was zaterdag bij de Belmonte Scholierenloop opnieuw de snelste. De 56 lopers van de school behaalden gezamenlijk 70 punten. De nummers 2 en 3, de Alexanderschool en de Prinsenakker, beide uit Bennekom, bleven daar ruim onder: ze kregen 51 en 16 punten. Het is voor de zesde keer op rij dat de Wageningse Montessorischool bij de Scholierenloop de snelste is.
De Belmonte Scholierenloop begon ooit als Scholierenbosloop in het bos op de Wageningse Berg, voor basisscholieren uit Wageningen en wijde omgeving. Sinds 2015 is het Belmonte Arboretum het decor. Dat biedt een aantrekkelijker parcours, vooral voor het publiek.
Dat bleek zaterdag opnieuw. De 260 ingeschreven scholierenlopers uit Wageningen, Rhenen en Bennekom hadden allemaal hun eigen aanmoediging meegebracht, en al die toeschouwers konden van nabij meebeleven hoe hun oogappel de modder en de wind trotseerde. Het bleef droog, maar toch was het parcours zwaar, vooral voor de jongste lopers. 800 meter hardlopen is ook een heel end voor kleine beentjes. De grotere kinderen liepen ruim kilometer. Bij de scholenestafette liepen de teams vier keer 400 meter.
Met een slimme puntentelling voor de eerste vijf plekken berekent het secretariaat ter plekke de uitslag, waarna onder luid gejuich de medaille- en bekerwinnaars bekendgemaakt werden.
Informatie, uitslagen en fotos: www.pallas67.nl.

 

Meer berichten