Ilonne Bongers en Wim Huijser eindigen de Wageningse Wandeling bij Hotel De Wereld. (foto: Kees Stap)
Ilonne Bongers en Wim Huijser eindigen de Wageningse Wandeling bij Hotel De Wereld. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Aan de wandel met Ilonne en Wim

Door Kees Stap

Wim Huijser en Ilonne Bongers zijn dol op wandelen. "Je bent lekker buiten tussen de fluitende vogels en de ruisende bomen. Even je hoofd leegmaken van de dagelijkse drukte." Het tweetal wil anderen graag kennis laten maken met nieuwe paden in de omgeving. Daarom organiseren zij zondag 31 maart de eerste Wageningse Wandeling. En iedereen mag meelopen.

WAGENINGEN - Wim is niet alleen een wandelaar, hij schrijft ook boeken en verhalen over wandelen. Zijn nieuwste boek heet 'De Kracht van Wandelen' en wordt voorafgaand aan de Wageningse Wandeling gepresenteerd. "Bij een nieuw boek hou ik vaak een lezing, bijvoorbeeld bij de bblthk of bij Kniphorst. Maar bij dit boek leek een wandeling mij geschikt voor de presentatie. Daarom heb ik contact gezocht met Ilonne of wij samen een wandeling konden organiseren."

Ilonne is eigenaar van Bas Buitensport en zij was meteen enthousiast toen ze de vraag van Wim kreeg. "Ik had zelf al langer de wens om een wandelevenement te organiseren. Mensen samenbrengen met dezelfde passie was daarbij mijn gedachte. Samen met Wim is dat nu gelukt. Ons streven is dat dit een traditie wordt. Twee á drie keer per jaar een wandeling met een specifiek thema is wat wij voor ogen hebben. Een nachtwandeling of een dauwtrapwandeling zijn bijvoorbeeld thema's die op mijn verlanglijstje staan."

Het tweetal gaat tijdens de wandeling de mooiste plekjes van Wageningen in beeld brengen. "We verklappen de route nog niet, maar hij wordt zeker verrassend. Zo dichtbij huis zijn er toch allerlei plekjes die veel mensen nog niet kennen. Twee weken geleden hebben we de route zelf al gelopen. Hij is 13 km lang en is voor iedereen met een beetje wandelervaring goed te doen. Wel klauteren we over een paar hekjes, daar moeten de deelnemers vooraf rekening mee houden. Het is trouwens nadrukkelijk geen excursie, de nadruk ligt op het wandelen en de mooie omgeving. En het is een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten die ook van wandelen houden." Wim en Ilonne zijn benieuwd hoeveel mensen mee gaan lopen. "Dat wordt voor ons ook een verrassing. Maar het aantal is voor ons niet belangrijk, het gaat er om dat we samen een mooie middag beleven. Nieuwe paden ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en lekker buiten actief zijn."

Meedoen met de Wageningse Wandeling is helemaal gratis. Verzamelen om 13.00 uur bij Bas Buitensport, Bevrijdingsstraat 11. Goed schoeisel is aan te raden. Een flesje water of iets te eten meenemen is ook verstandig. Weer of geen weer, deze wandeltocht gaat sowieso door. Rond 16.00 uur zijn de deelnemers terug op het startpunt en is er de gelegenheid om gezamenlijk een drankje te nuttigen in Hotel de Wereld. Aanmelden via info@basbuitensport.nl wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht. Aansluiten mag altijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden