Noëlle de Jong is hard aan het werk om zondag genoeg verkoopwaar voor haar marktkraam te hebben.
Noëlle de Jong is hard aan het werk om zondag genoeg verkoopwaar voor haar marktkraam te hebben. (Foto: )

Noëlle de Jong wordt marktkoopvrouw

door Kees Stap

Vorig jaar deed Noëlle de Jong (15) mee aan Duchenne Heroes. Dit is een zware mountainbiketocht waarbij geld ingezameld wordt voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Het beviel haar zo goed dat ze dit jaar een extra dag gaat fietsen. Om het sponsorgeld te verdienen, maakt zij van oude fietsbanden riemen, etuis en sleutelhangers. Zondag gaat ze haar spullen verkopen op de duurzame lentemarkt.

WAGENINGEN - Geconcentreerd zit Noëlle achter de naaimachine om genoeg verkoopwaar voor haar marktkraam te hebben. "Ik las over de duurzame lentemarkt en aangezien ik van oude fietsbanden nieuwe spullen maak, vond ik dat er prima bij passen. Helaas was ik te oud om een kraam te krijgen op de speciale markt voor jonge ondernemers. Maar gelukkig kreeg ik van de organisatie gratis een kraam aangeboden op de reguliere markt."

Sponsorgeld voor Duchenne Heroes

Duchenne Heroes is Noëlle vorig jaar zo goed bevallen dat zij dit jaar absoluut weer mee wil doen. "Naast het goede doel, is het vooral ook een gezellig en sfeervol evenement. Ik heb vorig jaar drie dagen lang 70 kilometer gereden. Dat ging prima. Dit jaar ga ik dan ook een extra dag fietsen. Die wordt pittig, want het is de zogenaamde koninginnerit met veel klimwerk."

Noëlle fietst Duchenne Heroes als lid van team Stanmen. Dit team is opgericht door Robert de Jong (de vader van Noëlle) en Ruben Eshuis. Zij hebben allebei een zoon die Stan heet en beide jongens hebben de ziekte van Duchenne. Ruben en Robert hebben een stichting opgericht 'Wageningen voor Duchenne'. Deze stichting heeft de afgelopen jaren diverse acties bedacht om geld in te zamelen voor Duchenne Heroes. "Stan is dus mijn broertje en ik ben blij dat ik hem en alle andere jongens met deze ziekte door middel van mijn fietshobby kan helpen", zegt Noëlle. "Ik hoop dat veel Wageningers zondag bij mijn kraam langskomen, zodat ik lekker veel sponsorgeld kan verdienen."

De sleutelhangers kosten 5 euro, de etuis 10 euro en de riemen 15 euro. Kijk voor meer informatie op www.wageningenvoorduchenne.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden