Foto: Johan Mulder
Foto: Johan Mulder

Wageningen viert de lente

Tijdens de Duurzame Lentemarkt op zondag 7 april viert Wageningen de lente. In het centrum zijn rondom de Grote Kerk, het Raadhuisplein, de Vijzelstraat en het Salverdaplein talloze kramen te vinden met duurzame en lente gerelateerde artikelen.

Verpakkingsvrij winkelen

Ook Wageningen Schoon neemt deel aan de duurzame lentemarkt. Normaal gesproken rapen zij met vele vrijwilligers zwerfafval op. Tijdens de duurzame lentemarkt schenken zij juist aandacht aan het voorkomen van afval. Bij hun kraam op het Raadhuisplein krijg je ideeën hoe je verpakkingsvrij kunt winkelen. De oprichtster van Zero Waste Nederland, Elisah Pals, geeft korte presentaties om je te inspireren! Ook kun je bij de kraam een eigen herbruikbare verpakkingsdoek (Bee's Wrap) voor kaas en brood maken met Future for Nature Academy.

Schmink en lammetjes

De speelgoedbank Wageningen komt met een schminkteam en zal veel kindergezichtjes laten stralen.Tijdens deze gezellige duurzame lentemarkt neem Grebbeveld Schapen&zo een paar hele lieve lammetjes mee die je voorzichtig mag aaien en daarmee is het lentegevoel compleet!

Jongste ondernemers van Wageningen

Onder het motto ''jong geleerd, is oud gedaan'' krijgen ook de jongste ondernemers van Wageningen een podium op de markt. Organisator SOW stelt een aantal kramen beschikbaar aan jonge ondernemers, in de leeftijd van 7 tot 14 jaar, die zelfgemaakte artikelen verkopen op deze duurzame lentemarkt.

Winkels geopend

De duurzame lentemarkt is van 13.00-17.00 uur en tijdens deze koopzondag zijn de winkels in Wageningen centrum ook geopend. Kom gezellig langs!  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden