De schoolkrantredactie samen met Ivanka de Ruyter op bezoek bij José Tammer in de bibliotheek.
De schoolkrantredactie samen met Ivanka de Ruyter op bezoek bij José Tammer in de bibliotheek. Alice Haak

Bundel ‘De Brinkschool viert feest’

21 juli 2021 om 09:51 Achtergrond

Op de G.J. van den Brinkschool heeft men in het lopende kalenderjaar op allerlei manieren volop aandacht voor het honderdjarig bestaan van de school, corona of geen corona. Met verschillende feestelijke gebeurtenissen wordt het eeuwfeest gevierd. Na de vakantie gaat het feest gewoon nog even door.

Door Jan Boer

WAGENINGEN - Vlak voor de zomervakantie verscheen de dichtbundel ‘De Brinkschool viert feest’. José Tammer van de bblthk was de gelukkige, die als eerste een exemplaar in ontvangst mocht nemen. Alle kinderen van de school zijn op de een of andere manier opgenomen in de bundel. Het ziet er goed uit, het leest prettig en de illustraties mogen er ook zijn. Voormalig stadsdichter Ivanka de Ruijter heeft in haar rol als vertegenwoordiger van De Schooldichter voorwerk gedaan door de kinderen in een gastles aan te geven waar ze op moesten letten om tot mooie poëzie te komen. De Schooldichter is een organisatie, die het schrijven van poëzie op een speelse manier dichterbij kinderen wil brengen. Filemon, eindredacteur en columnist van de piepjonge digitale schoolkrant van de school, mocht het eerste exemplaar overhandigen aan José. 

De schoolkrantredactie van de school heeft zich er ook flink mee bemoeid. Seppe (hij is toevallig ook de nieuwe Wageningse kinderburgemeester..) vertelt: “Soms staat er een spelfout in, maar dat maakt het af en toe leuk! We moesten alles intypen en hebben het toen aan Ivanka gegeven”. Sam vult aan: “Elke groep staat met een tekening in de gedichtenbundel. De kinderen van groep 1 en 2 hebben met elkaar een gedicht gemaakt”. Florentine zegt: “Samen met Ivanka hebben wij dit boek gemaakt. Op de een of andere manier moest het natuurlijk te maken hebben met het thema feest. En dat is heel goed gelukt!” Wes is ook lid van de schoolkrantredactie: “Weet je wat zo leuk is? Na de zomervakantie gaat het feest gewoon door. Elke maand is er wel iets. Ook de leerkrachten gaan nog iets doen!” Alice Haak is directeur van de Brinkschool. Ze is trots op het werk met de gedichtenbundel als eindresultaat: “Dit is één van de hoogtepunten van het jubileumjaar, waarin we ondanks corona er toch in geslaagd zijn om er iets moois van te maken”. Hier het gedicht van Emmie uit groep vijf: “Het is een heel mooi jaar van honderd jaar bestaan van onze school. De dood van Jelle was niet fijn, maar ik voel me toch heel erg fijn. En je mag ook alles vragen, om de juf een beetje te plagen, en doei dat was het weer en tot de volgende keer”. Alen uit groep acht dichtte “Geen idee. Mijn titel is geen idee. Maar ik neem wel de hele school mee. Dat is een beetje zwaar. Ik ben hier wel mee klaar. Ik ga naar de Pantarijn, dat is fijn!” 

Een hoogtepunt in het schooljaar vindt Alice Haak de oprichting van de digitale schoolkrant, waarvan Seppe, Wes, Sam, Filemon en Florentine de redactie vormen, de een als vormgever, de ander als columnist, redacteur, beeldredacteur, hoofdredacteur of eindredacteur. Alice: “Een geweldige aanwinst!”

advertentie
advertentie