Wethouder Dennis Gudden kocht het eerste exemplaar van het herinneringsboek over de Prinses Ireneschool
Wethouder Dennis Gudden kocht het eerste exemplaar van het herinneringsboek over de Prinses Ireneschool (Foto: )

De laatste keer op die befaamde trap

Door Pauline Schakenbos

Op speciale wijze is donderdag afscheid genomen van de Ireneschool. Naast diverse speeches was er een dansvoorstelling op de trap. De kleutergroep, ouders, buurtbewoners, oud leerlingen en oud leerkrachten kwamen kijken.

WAGENINGEN - Leerlingen zijn er al niet meer op de Prinses Ireneschool. Het oude gebouw langs de Roosenveltweg zal binnenkort worden gesloopt om plaats te maken voor woningen.In de hal met de trap gaven twee leerlingen van dansleraar Haico van Dijk een dansvoorstelling. Haico is oud leerling van de Ireneschool.

Afscheid van Ireneschool

Ter herinnering aan de school is er een boek gemaakt. Dit werd donderdag gepresenteerd in het oude schoolgebouw. Wethouder Dennis Gudden kocht het eerste exemplaar van het herinneringsboek. Het is een mooi naslagwerk geworden over de buurtschool met veel foto's. Het bevat portretten van oud leerkrachten, bijdragen van de laatste lichting leerlingen, verhalen van oud-leerlingen, waaronder een aantal buurtbewoners. De school liep altijd voorop in het onderwijs. Zo'n 2000 kinderen en 100 leerkrachten hebben op deze school gezeten tussen 1954 en 2018. Toen een aantal jaren terug een plan was gemaakt voor een nieuwe brede school in de wijk, waren de buurtbewoners niet blij. Het zou een meerlaags gebouw worden, er zou meer verkeer komen en daar is de straat niet op ingericht. Bovendien leek de wijk minder groen te worden. Ze schreven een brief aan de burgemeester. De gemeente schrok van deze brief en vroeg de partijen rond de tafel. Solidez werd gevraagd als onafhankelijk voorzitter te bemiddelen. De werkgroep Ireneplan werd opgericht, waarin gemeente, Woningstichting, bewoners van de wijk en de Ireneschool overleggen en samenwerken. "Een goed voorbeeld van hoe je met elkaar kunt samenwerken," aldus wethouder Dennis Gudden.

Wie wilde kon nog één keer rondlopen. Daarna kon men buiten napraten met een hapje en een drankje.

www.facebook.com/Ireneschoolboekje

Meer berichten