Foto: Jan Boer

Piekschool en schoolvoetbaltoernooi

Door Jan BoerVoor de Wageningse H.J. Piekschool kunnen de sportsuccessen niet op. Werd onlangs nog gewonnen tijdens het waterpolotoernooi, ook bij het schoolvoetbaltoernooi voor basisscholieren werden mooie resultaten geboekt.

WAGENINGEN - Met een groot aantal teams van groep vijf tot en met groep acht stapten de leerlingen, jongens en meisjes, het voetbalveld op. Twee teams van de Piekschool werden eerste en twee teams werden tweede. Drie van deze teams mogen als vervolgstap naar de regiofinales. Dennis van Olderen heeft zijn kinderen op de Piekschool. Hij heeft als helpende ouder de coaching sinds jaar en dag van het jongensteam van groep 7 en 8 op zich genomen. Hij doet dat met veel enthousiasme, dat hij alle teams van de Piekschool van t-shirts met opdruk van zijn bedrijf heeft voorzien. Van Olderen traint de jeugd van SCR uit Zoelen. Bij SKV heeft hij 'Meisjes Onder 21' mee opgezet. Enkele jaren geleden stond hij met de meiden van de Piekschool in de landelijke finale in Zeist.

Gemeente moet
echt iets doen!

Hans Kersten is directeur van de Piekschool. Hij vertelt: "Eigenlijk vind ik het een beetje jammer. Straks durft nog maar een enkele school het tegen ons op te nemen. Het is een absoluut feit, dat er hier op school veel kinderen zitten, die lid zijn van een sportvereniging, soms zelfs van twee clubs. Dat is natuurlijk erg gezond. Veel ouders kunnen zich hier deze luxe permitteren. Ik ben mij er heel goed van bewust, dat niet elke school dit geluk heeft. In de strijd tegen obesitas en dat soort zaken is sporten ontzettend belangrijk." Kersten vindt, dat de gemeente hierin een belangrijke taak heeft: "De gemeente moet veel meer moeite doen om de kinderen zonder deze mogelijkheden, omdat de ouders het minder breed hebben, te ondersteunen. Dat scheelt gezondheid. Wethouder De Brito roept dan wel, dat er meer bewogen moet worden, maar woorden alleen zijn niet genoeg. Grijp in! Sportservice Wageningen doet wel veel met een geweldige jaarlijkse sportdag." Kersten vindt het verder van de zotte, dat twee scholen de kinderen met een bus naar de gymles vervoeren. "Dat komt omdat men bij de gemeente niet weet hoe men dit moet organiseren. Nogmaals, de gemeente moet verantwoordelijkheid nemen en een steentje bijdragen voor scholen, die het minder makkelijk hebben." Het schoolvoetbaltoernooi is vlekkeloos verlopen. Er werd gespeeld op de velden van WVV Wageningen onder leiding van organisator Fred Noordhuis volgens de nieuwe normen van de KNVB. De oudste jeugd speelde in achttallen, groep 5 en 6 speelden op een kwart veld in zestallen. Sommige scholen staken er met kop en schouders bovenuit. Bij de groep 7 en 8 waren de Kardinaal Alfrinkschool (j) en de Piekschool (m) de winnaars. Bij groep 5 en 6 de Nijenoord (j) en de Piekschool (m). De poulewinnaars gaan naar het regiotoernooi om te strijden om een plek in de landelijke finale in Zeist.

Meer berichten