Gemeente Renkum kondigt ook noodverordening af na wedstrijd Vitesse

26 augustus 2021 om 21:49 Algemeen

Locoburgemeester Mark Sandmann heeft, na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie, besloten een noodverordening af te kondigen voor de hele gemeente Renkum. De noodverordening geldt vanaf 20.30. Aanleiding is de dreiging van gewelddadige confrontaties tussen rivaliserende supportersgroepen van Anderlecht en Vitesse.

Zolang de noodverordening geldt, kan de politie toegangswegen controleren en mensen toegang ontzeggen. Als de situatie er om vraagt, kan de Mobiele Eenheid ook in Renkum snel ingrijpen. De maatregelen zijn in elk geval van kracht tot vanavond 23.59 uur en gelden in de hele gemeente Renkum.

Anderlecht-supporters waren in Oosterbeek

Eerder vanavond is een groep van zo’n 60 Anderlecht-supporters gezien in Oosterbeek, nabij het Bilderberg-hotel. De ME is ter plaatse gegaan, maar heeft daar niets aangetroffen. In Wolfheze is ook kort gezocht naar de supportersgroep, maar ook daar zonder resultaat. Op dit moment is niet bekend waar de groep zich bevindt.

Omgeving

Gisteren kondigde de gemeente Arnhem al een noodverordening af om gewelddadig treffen tussen supportersgroepen in de stad te voorkomen. De politie had aanwijzingen dat die confrontaties uit konden wijken naar omliggende gemeenten. Eerder vandaag stelde ook Ede een noodverordening in. Na de ontwikkelingen van vanavond heeft ook de gemeente Renkum deze maatregel getroffen.

Geen uitpubliek

Vitesse speelde vanavond in Arnhem voor plaatsing in Europees voetbal tegen het Belgische Anderlecht. Supporters van de uit-club waren niet toegestaan in het stadion, vanwege de coronamaatregelen van de UEFA.

advertentie
advertentie