Burgemeester Floor Vermeulen en kunstenares Lieselotte de Witte onthullen het schilderij in het Startpunt.
Burgemeester Floor Vermeulen en kunstenares Lieselotte de Witte onthullen het schilderij in het Startpunt. Foto: Kees Stap

Schilderij van Lieselotte als dank in het Startpunt

4 augustus 2021 om 09:29 Algemeen

Door Kees Stap

Een grote witte wand van het gemeentelijke Startpunt aan de Rooseveltweg is sinds vorige week verfraaid met een kleurrijk schilderij. Het kunstwerk met als titel ‘Dieren en mensen in perfecte harmonie’ is gemaakt door Lieselotte de Witte. Zij schonk het aan de gemeente als dank voor wat er de afgelopen jaren voor haar is geregeld.

Wageningen – Lieselotte woont al een jaar of dertig in Wageningen. Na haar studie biologie werd ze ziek. Een baan zat er niet voor haar in. Maar dat betekent niet dat ze bij de pakken neer ging zitten. Ze was actief als vrijwilliger en deed mee aan activiteiten in de diverse wijkcentra. “Dank zij de gemeente kan ik terecht bij plekken als Ons Huis, wijkcentrum de Nude en Markt 17. Dat is erg belangrijk voor iemand als ik zonder collega’s en zonder gezin. Op deze manier heb ik toch sociale contacten. En ik heb mijn talenten als schilder en dichter kunnen ontdekken en ontwikkelen.”

Het schilderij dat Lieselotte aan de gemeente schonk, heeft zij gemaakt tijdens de lessen van Thea Vos. “Met indicatie maakte de gemeente het mogelijk dat ik die lessen kon volgen. Ik ben daar zo dankbaar voor, dat ik een van mijn werken graag cadeau wilde doen. Ik had verwacht dat ik het af kon geven en dat ze het dan wel ergens op gingen hangen. Maar ik had nooit verwacht dat hij hier op zo’n mooie plek in het Startpunt kwam te hangen. En dat de burgemeester hem kwam onthullen.’

Burgemeester Floor Vermeulen sprak op zijn beurt zijn dank uit aan Lieselotte. “Heel bijzonder dat je iets terug hebt gegeven waar ook anderen van kunnen genieten. In de korte tijd dat ik nu burgemeester ben, heb ik Wageningen leren kennen als een bijzondere stad met een sociale gemeenschap. Jouw verhaal bewijst dat nog maar eens.” Als dank overhandigde Vermeulen het boek ‘Pad van de Vrijheid’ aan Lieselotte. Hij hoopt dat zij hieruit inspiratie kan opdoen voor nieuwe schilderijen en gedichten.

advertentie
advertentie