Foto: Guy Ackerman
Foto: Guy Ackerman

Lintjesregen 2019: twee Koninklijke onderscheidingen in Wageningen

WAGENINGEN - Op vrijdag 26 april reikte burgemeester Geert van Rumund ter gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen twee Koninklijke onderscheidingen uit. De locatie was de raadzaal in het stadhuis op de Markt te Wageningen. De decorandi ontvingen hun onderscheiding vanwege langdurige bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Freek Krouwel werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Zijn verdiensten voor de samenleving op het terrein van zorg hebben tot de honorering van de aanvraag geleid. De heer Krouwel is jarenlang lid geweest van de WMO-WI adviesraad en is nog steeds op 80-jarige leeftijd actief voor het Interkerkelijk Diaconaal Informatiepunt, Buurtpunt Noord-West en hulpkoster van de Grote Kerk.

Louis van Roekel werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn grote inzet voor de voetbalvereniging. Hij ontving de onderscheiding voor zijn verdiensten voor voetbalvereniging SKV. Voor de Oranje Vereniging Wageningen is hij actief geweest. Tevens was hij een aantal jaren kerkvoogd en vervult al 35 jaar de functie volkstuinbeheerder voor de
Protestantse gemeente.


De traditionele lintjesregen vindt jaarlijks plaats ter ere van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.

Meer berichten