De Wageningse kunstenaar Erwin Dijkhoff en Hanna Stellingwerf voor een door hen bewerkt etalageruit (foto Jan Boer)
De Wageningse kunstenaar Erwin Dijkhoff en Hanna Stellingwerf voor een door hen bewerkt etalageruit (foto Jan Boer)

Yogaschooltje: rustig de lockdown uit

Algemeen

Door Jan Boer

Ook Het Yogaschooltje van Hanna Stellingwerf voelt heel goed de gevolgen van de coronacrisis. Lange tijd waren er geen lessen mogelijk, maar er is weer licht aan het eind van de tunnel. De tien yogadocenten, waaronder drie afkomstig uit India, staan klaar om weer aan de slag te gaan. Het Yogaschooltje heeft verschillende locaties: Kloostersteeg, Rouwenhofstraat en een buitenlocatie voor buitensessies in een sfeervolle bostuin nabij hotel Nol in ‘t Bosch.

WAGENINGEN - Hanna Stellingwerf is een gelukkig mens: “We gaan weer aan de slag, het kan weer na de lockdown! We zijn begonnen om op een ouderwetse manier aandacht op ons te vestigen. Nee, niet via de snelle weg van de sociale media. Voor een gelukkig leven heb je maar één ‘like’ nodig: liefdevol naar jezelf kijken… Daar willen we aan werken. Vluchtigheid is niet onze stijl. Nee, wij willen de Wageningers een beetje helpen vertragen. Dat doen we onder meer door in de etalages van onze locaties mooie tekeningen te laten zien van de Wageningse kunstenaar Erwin Dijkhoff. Ook in een etalage in de Molenstraat. We willen aandacht vragen voor iets, waar men veel profijt van kan hebben in de hectiek van alledag. We willen mensen laten nadenken, prikkelen, even laten stilstaan, zodat je met verwondering naar de wereld om je heen kijkt”. Hanna is alle leden aan het bellen om te peilen hoe ze de coronatijd hebben ervaren: “We hebben écht contact met de mensen, dat is fundamenteel. Yoga is goed voor je lijf; je komt uit je hoofd in je lichaam. Je zet alles even aan, waardoor je leert om te gaan met een fijne manier van leven. Nee, je bent niét je gedachten. Je hebt geen keuze met wat er op je pad komt, maar wel hoe je omgaat met dingen als stress en verdriet, met moeilijke dingen. Yoga brengt je rust en ruimte. Iederéén kan yoga doen. Daar hoef je niet een afgetraind, lenig en slank lichaam voor te hebben. Het brengt je zóveel! We zien bij ons ouderen, studenten, ja iedereen. Het is geen les, het is een beleving. Weet je, je ontspant al door de aandacht en de muziek. Ja, we zien de mensen zich ontspannen. Yoga is volledig geïntegreerd in onze samenleving.

Half miljoen

Zo’n half miljoen Nederlanders zit regelmatig op een yogamatje. Het hoort er helemaal bij. Aandacht door yoga wordt sterker. Aandacht is zó wezenlijk”. Op 11 juli houdt Het Yogaschooltje een Open Dag (12-15u). Daar kan men gratis lessen volgen van drie kwartier en kennis maken met docenten. Voor yoga heb je nodig: een eenvoudig yogamatje en makkelijk zittende kleding. Alleen als men het fijn vindt, kan men een eigen mat meenemen. In Het Yogaschooltje zijn yogamatten aanwezig. Er zijn veel verschillende soorten lessen, rustig en actief. Het is heel persoonlijk welke les het beste bij je past. Elke les is goed voor je lichaam en zorgt voor rust in je hoofd. Je kunt het zelf het beste ervaren. Hanna Stellingwerf: “Door yoga voel je je heerlijk ‘ge-reset’. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: yoga is geschikt voor iedereen”.

advertentie
advertentie