Frans van Ernst, Amir, Shahin en Reza Banzadeh en Gerard Vos (vlnr), de stuwende krachten achter de Banzadeh Voetbalschool.
Frans van Ernst, Amir, Shahin en Reza Banzadeh en Gerard Vos (vlnr), de stuwende krachten achter de Banzadeh Voetbalschool.

Voetbalschool Banzadeh ziet levenslicht

Algemeen

Door Dick Martens

Een eigen voetbalschool beginnen, daar heel je ziel en zaligheid in willen leggen, je passie voor voetbal vertalen naar het geven van trainingen. De jeugd beter willen maken door voetbalplezier uit te stralen. Dat zijn de ingrediënten die Reza en Amir Banzadeh hebben doen besluiten om een eigen voetbalschool op te gaan starten en op die manier in de voetsporen te gaan treden van hun vader. De plannen spookten al lang in beider hoofden, inmiddels zijn ze concreet geworden. Dus zag onlangs de ‘Voetbalschool A & R Banzadeh’ het levenslicht.

WAGENINGEN - ,,Ja wij zijn echt blij dat onze voetbalschool nu gaat starten”, roepen beide voetbaldieren in koor. Ze hebben er net een ‘natte zaterdagmorgentraining’ opzitten en drogen in de kantine van ONA ’53 wat op, om even later hun voetbaldroom verder toe te lichten. ,,Wij hebben onze site klaar en inmiddels ook de eerste aanmeldingen al binnen. Ook zijn we al actief op Instagram en hebben we in samenwerking met Winners Intersport ook al onze eigen kleding in de kleuren geel en zwart. Daarmee willen we ook aangeven, dat we niet ge- of verbonden zijn aan een club. We maken weliswaar gebruik van de accommodatie van ONA ’53, waar we de club ook dankbaar voor zijn uiteraard, maar verder opereren we echt zelfstandig. Die kleuren die wij voeren draagt geen enkele Wageningse club, ook daar is over nagedacht.” De gebroeders Banzadeh maken wel dankbaar gebruik van de expertise van Frans van Ernst en Gerard Vos. ,,Zij trainen al jarenlang jeugd en hebben aangegeven ons te willen helpen waar nodig.” Ook de zoon van Reza, Shahin, maakt onderdeel uit van ‘Team Banzadeh’. ,,Hij is keeper bij ONA ‘53 en gaat bij ons de keeperstraining verzorgen. Daarmee hebben we een mooi team, waarmee we in september echt gaan starten.”

De broers verdienden zelf hun voetbalsporen ruimschoots, bij diverse clubs in de regio. Onder andere RVW, SKV, WAVV, Lunteren, ONA ‘53 en Candia ‘66 profiteerden van de kwaliteiten van of Reza- of van Amir. Inmiddels zijn beiden ook actief als trainer. Reza bij ONA ‘53 JO19, waarbij zijn broer hem waar mogelijk assisteert. Amir zelf is trainer van de tweede selectie van SKV. ,,Ja, wij zijn de hele week met voetbal bezig. Dat is nu eenmaal onze passie, die wij delen met die van onze vader. Hij was als voetballer een grootheid bij PAS Tehran FC, waar hij nu nog altijd jeugdtrainer is. Deze week spraken wij hem nog. Hij was trots, dat wij onze eigen voetbalschool gingen starten en daarmee min of meer in zijn voetsporen gaan treden. Dat is natuurlijk prachtig om te horen en een stimulans voor ons om er echt wat van te gaan maken. Hoewel de officiële start pas in september zal zijn, verzorgt de nieuwe voetbalschool op zaterdag 5 juni al een clinic. ,,Ja, daar is iedereen, meisjes en jongens, hier op de velden van ONA ‘53 van 10.00 tot 13.00 uur, van harte welkom. En het is ook nog eens gratis. Wij kunnen niet wachten en staan te trappelen om onze droom waar te gaan maken.”

‘Wij treden in de voetsporen van onze vader, dat voelt goed’