Peter Daems ontving het Wagenings erezilver  uit handen van burgemeester Geert Van Rumund.
Peter Daems ontving het Wagenings erezilver uit handen van burgemeester Geert Van Rumund.

Wagenings erezilver voor Daems

Algemeen

Peter Daems ontving woensdagmiddag 19 mei uit handen van burgemeester Geert Van Rumund het Wagenings erezilver. De heer Daems was meer dan 40 jaar werkzaam bij Solidez, waarvan de laatste 20 jaar als sociaal raadsman.

WAGENINGEN - Burgemeester Van Rumund: “U heeft zich altijd met volle overtuiging en vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel ingezet voor de Wageningse inwoners. Als Sociaal Raadsman hielp u de meest kwetsbare burgers om voor hun rechten op te komen. Als kartrekker van de ‘ontwikkeltafel voorkomen van armoede en schulden’ heeft u de armoedeproblematiek nog beter op de kaart gezet in Wageningen. Het erezilver is hiermee de kroon op uw werk.”

Daems heeft in de afgelopen 40 jaar vele duizenden Wageningse inwoners geholpen. Hij is een expert op het gebied van alle regelingen en voorzieningen waar burgers een beroep op moeten doen om hun inkomen op orde te krijgen. Daarmee kon voorkomen worden dat ze in de schulden raakten of hun huis uitgezet werden. Hij hielp met name personen die vastliepen in de vele regels en systemen. Dikwijls signaleerde hij daarbij dat beleid en regels de burgers tegenwerkten of niet rechtvaardig waren.


Dit stelde hij aan de kaak, met als resultaat dat regels waar mogelijk werden aangepast.

Ook leverde hij op zorgvuldige wijze waardevolle input aan de armoedemonitor, die recentelijk werd gepresenteerd aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad.