Afbeelding
aangeboden door becam.nl

Leven in Wageningen

25 mei 2021 om 09:12 Algemeen

Wageningen is een erg diverse stad. Ten eerste wonen er erg veel studenten in onze relatief kleine gemeente, die bepaalde wensen en mogelijkheden hebben. Over het algemeen zijn studenten natuurlijk niet erg rijk, dus ze kunnen geen grote herenhuizen huren, laat staan kopen. Daarnaast zijn de mooie villa’s die in onze omgeving staan, buiten bereik van deze studenten. Naast dat er dus veel studenten wonen in Wageningen, zijn er ook wel degelijk veel mensen die meer geld hebben. Onze stad is een perfecte plek voor mensen die de ruimte en de rust willen opzoeken, maar is ook nog eens erg gewild onder mensen met een goedbetaalde baan.

Dat heeft ervoor gezorgd dat wonen en leven in Wageningen niet zo goedkoop is, als het ooit was. Die populariteit brengt naast hogere prijzen voor producten en huizen, ook veel moois met zich mee. Zo zijn er meer restaurants en cafés bij gekomen de afgelopen jaren. Daardoor is Wageningen een stuk gezelliger geworden en is het op een mooie dag in de zomer of in de lente heel erg gezellig. Dat is wat je wil zien van een stad. Daarbij is mix tussen studenten, werkenden en gepensioneerden ook erg fijn om te zien. Vermenging en verbroedering tussen generaties is erg positief.

Goedkoop wonen

Als nieuwe student in Wageningen ben je hier misschien wel heen gekomen voor de gezelligheid en de ruimte. Je vraagt je vast ook af hoe je hier goedkoop kan wonen. Als student heb je gewoon niet zo veel geld te besteden en je moet dus in de regel letten op je portemonnee. Dat kan goed in Wageningen, want door de ruimte in onze streek zijn er veel woningen speciaal voor studenten gebouwd. Er is goed nagedacht over het creëren van een goede woonsituatie voor studenten aan de universiteit van Wageningen. Je bent hier meer dan welkom en het is vrij makkelijk om een woning te vinden.

Maar ook voor mensen die niet aan studeren zijn is het mogelijk om een woning te vinden die niet te duur is. Daar moet je wel even voor zoeken of ervoor zorgen dat je je contacten aanspreekt, maar dan heb je daarna ook snel wel wat. Voor sociale huurwoningen zijn echter wel lange wachtlijsten. Een paar jaar geleden duurde het 8 jaar voor je een eengezinswoning kon betrekken en moest je wel 4 jaar wachten voor een appartement. Dat is niet vergelijkbaar met grote steden zoals Amsterdam of Utrecht, maar het is toch wel vrij fors.

Financiële zekerheid

Als je krap bij kas zit dan kan je er altijd voor kiezen om geld te lenen. Dan kan je bijvoorbeeld de tijd overbruggen dat je niet in een sociale huurwoning kan wonen. Ook is het mogelijk dat je nog niet zo lang geleden bent begonnen met werken en verwacht dat je binnen een paar jaar een stuk meer geld zal verdienen. Het is wel belangrijk dat je niet te veel geld leent. Zorg dat je een degelijk plan hebt wat je met het geld gaat doen, hoeveel je gaat lenen en wanneer je de lening wilt afbetalen.

advertentie
advertentie