Vrolijke en treurige noten van het muzikale duo Joy & Sorrow.
Vrolijke en treurige noten van het muzikale duo Joy & Sorrow. (Foto: Picasa)

Laatste Goed Gesprek van het seizoen

Met de veertigste editie van Goed Gesprek Onder de Linden wordt op woensdagavond 8 mei om 20.10 uur aan de Haagsteeg 16 het vijfde seizoen afgesloten. Als gespreksgasten voor deze avond zijn uitgenodigd: Mary Janssen, Sydney Leijenhorst en Carel Oomes. Zij gaan in gesprek met respectievelijk Jelle de Gruyter, Rob Janmaat en Greet Eijkelenboom.

WAGENINGEN - Mary Janssen is zowel kunstenaar, als educator in kunst. Zij werkt graag met persoonlijke en maatschappelijke thema's die vragen oproepen en verwonderen. Als educator wil zij vooral anderen de kracht van verbeelding en expressie laten ervaren, terwijl ze als kunstenaar in het platte vlak werkt met schilderen en grafiek. Ook gebruikt ze in haar werk fotografie en film. Onlangs won Mary de juryprijs van de Culturele Ronde 2019. "Het werk intrigeert, schuurt, is blikverruimend en geeft stof tot nadenken. En dat is precies wat kunst moet doen", aldus het lovend oordeel van de jury over haar werk.

Sydney Leijenhorst werd geboren in Zuid-Afrika en groeide op in Wageningen. Al sinds zijn twaalfde jaar houdt hij zich intensief bezig met de beoefening en studie van Oosterse disciplines op het gebied van gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. In het bijzonder met Tibetaanse meditatie, Chinese en Tibetaanse yoga en Okinawaans karate. Hij werkte enige jaren als fysiotherapeut en heeft inmiddels ook twintig jaar ervaring met het lesgeven in Chinese yoga en meditatie (qigong) onder de naam KenKon, tegenwoordig gevestigd in de Nieuwlanden aan het Nieuwe Kanaal. Daarnaast geeft hij coaching, wat hij zelf liever vertaalt als 'een goed gesprek'.

Carel Oomes studeerde Biologie in Wageningen en werkte in die tijd al in diverse Wageningse horecagelegenheden waar hij ook bierproefavonden organiseerde. In 1984 opende hij de deuren van De Vlaamsche Reus, een bierspecialiteitencafé dat voor Wageningen een compleet nieuw concept was. De Vlaamsche Reus bezette sinds 2006 diverse plaatsen in de café top 100. Sinds de jaren 90 begeleidde Carel als leermeester studenten van Horeca Vakscholen bij hun stage. Ook trad hij tot het bestuur van de Alliantie van Bier Tapperijen (ABT), waarvan hij ook voorzitter werd.

Als muzikaal intermezzo zingt het duo Joy & Sorrow, bestaande uit René Schreur en Ineke Kroes, 'vlotte stukken' en 'verdrietige liedjes'.

De gastcolumn wordt deze keer gelezen door Simon Vink en de presentatie is in handen van Wim Huijser. De toegang is gratis.

Meer berichten