Het Happietaria Management Team 2021 aan het eind van het project
Het Happietaria Management Team 2021 aan het eind van het project Foto: Happietaria Wageningen

Ruim 16.000 euro voor corona-editie Happietaria

4 mei 2021 om 11:36 Algemeen

Ruim een week geleden sloot Happietaria Wageningen na een maand weer haar deuren. Of eigenlijk: de webshop. Dit jaar geen bomvol restaurant en chaos in de keuken van het oude Scheikundegebouw op de Dreijen, maar de Happietaria-ervaring in huis en op de markt.

WAGENINGEN – “Afgelopen maand hebben we ons ingezet voor een project van het Tearfund voor de wederopbouw van landbouw in Syrië. Hiervoor hebben we maaltijdboxen, de zogenoemde ‘Happie Boxen’, borrelboxen en opwarmmaaltijden verkocht. Ook was er elke dag een mogelijkheid om koffie en taart to go te halen. Elke woensdag en zaterdag waren we op de markt te vinden met nog meer lekkers. Bovendien hebben we een paar goed bezochte patat-avonden gehad”, vertelt PR-coördinator Michelle Westdijk.

Maar, deze editie van Happietaria was om meerdere redenen bijzonder. “Happietaria heeft ook echt een maatschappelijke functie gehad”, legt Elaine Gijsbertsen uit, voorzitter van deze editie. “Zeker in deze coronatijd hebben wij een plek kunnen bieden aan mensen die graag weer eens de handen uit de mouwen wilden steken. Met alle vrijwilligers hebben we maaltijdboxen ingepakt, voor- en nagerechten bereid en we hebben taarten gebakken die we op de markt verkochten. Ook hebben er een aantal mensen uit het AZC meegeholpen in de keuken. Hierdoor voelde het project heel verbindend.”

Westdijk: “We waren even bang dat we de lokale horeca te veel in de weg zouden zitten. Gelukkig hebben we een ander concept in kunnen zetten en hebben we zelfs een mooie samenwerking gehad met Food of Cultures. Het is in deze tijd goed dat we een tijdelijk restaurant waren, maar het is fijn om te merken dat veel mensen ons project hebben willen steunen. Hierdoor hebben we het mooie bedrag van 16.219 euro op kunnen halen. Dat is iets om heel dankbaar en trots op te zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie