Afbeelding
aangeboden door goedkoopprinten.nl

Wat zijn de verschillen tussen originele en huismerk inktcartridges?

25 april 2021 om 11:37 Algemeen

Als je printer aangeeft dat het toe is aan een nieuwe inktcartridge dan zul je online zien dat je de keuze hebt tussen een origineel exemplaar en een product dat geproduceerd is door een huismerk. Meestal is de huismerk inktcartridge goedkoper dus zul je geneigd zijn om hiervoor te kiezen. Maar is dat wel zo verstandig? In dit artikel kun je lezen wat de verschillen zijn tussen originele en huismerk inktcartridges zodat jij kunt bepalen of je liever goedkope Epson inktcartridges voor je printer koopt of toch de huismerk exemplaren. 

Wat is het verschil?

Eigenlijk is het al mogelijk om aan de namen van de twee verschillende inktcartridges te zien wat het grootste verschil is. De originele exemplaren komen namelijk van de fabrikant zelf, dus bijvoorbeeld van Epson. De huismerk varianten worden juist niet door de fabrikant geproduceerd, ze komen vanuit allerlei andere kanalen. Het zou kunnen dat ze hierdoor minder van kwaliteit zijn, maar dit is niet altijd het geval. Om hierachter te komen kun je de reviews van andere klanten lezen, wat bijvoorbeeld mogelijk is met behulp van Trustpilot.

Kunnen huismerk inktcartridges je printer beschadigen?

Je wilt logischerwijs niet dat je printer beschadigd wordt doordat je ervoor hebt gekozen om huismerk inktcartridges te gebruiken. Dit is al helemaal het geval als het gaat om een nieuwe printer. Gelukkig zal dit normaal gesproken niet gebeuren en kun je gewoon een huismerk inktcartridge gebruiken zonder je zorgen te maken over het kapotgaan van je printer. Ook hiervoor kun je weer de reviews lezen, want een huismerk variant dat wel printers beschadigt zal natuurlijk alleen maar slechte beoordelingen krijgen.

Waarom zijn huismerk inktcartridges zoveel goedkoper dan originele inktcartridges?

Het zal je al wel opgevallen zijn, huismerk inktcartridges zijn over het algemeen vele malen goedkoper dan de originele varianten. Hiervoor zijn een paar redenen. Zo is het verdienmodel van de printerfabrikanten vooral gefocust op de verkoop van inktcartridges. Logisch, want je koopt vaker deze patronen dan een printer. Hierdoor verkopen ze de printers vaak tegen lage prijzen, terwijl ze de prijzen van een inktcartridge juist relatief hoog maken. Hierdoor kunnen ze hier een hoge winstmarge op behalen. 

advertentie
advertentie