Wethouder Maud Hulshof neemt het eerste BIJzondere tasje in ontvangst bij de Stadsboerderij en geeft daarmee de aftrap van de B&B for Bees actie tijdens de Plant4daagse.
Wethouder Maud Hulshof neemt het eerste BIJzondere tasje in ontvangst bij de Stadsboerderij en geeft daarmee de aftrap van de B&B for Bees actie tijdens de Plant4daagse.

Inwoners zetten zich in voor de wilde bij

Algemeen

Veel inwoners van Wageningen gingen dit weekend aan de slag met het maken van een Bed & Breakfast voor de wilde bij: een bijenhotel knutselen en bloemen zaaien. Zij konden afgelopen vrijdag of zaterdag een BIJzonder tasje met benodigde materialen ophalen bij Thuis, de Stadsboerderij, Green Office of IVN Het Groene Wiel.

WAGENINGEN - Het BIJzondere tasje is een traktatie van IVN Het Groene Wiel, vanwege haar 40-jarige jubileum. Al 40 jaar weet Het Groene Wiel mensen uit Ede en Wageningen actief te betrekken bij thema’s rond natuur en duurzaamheid. Reden voor een feestje mét een cadeautje voor de natuur: nestgelegenheid en voedsel voor de wilde bij. Want de wilde bij kan wel wat hulp gebruiken! Tijdens de Wageningse Plant4daagse nodigde Het Groene Wiel inwoners uit om mee te doen met de recordpoging 1000 ‘B&B’s for Bees’. Inwoners gingen massaal in op de uitnodiging, de pakketjes waren vrijdagmiddag op de meeste locaties al op. Er zijn ruim 300 doe-het-zelf pakketjes weggegeven.

Het eerste tasje werd in ontvangst genomen door wethouder Maud Hulshof op de Stadsboerderij. Zij is blij met deze actie en benadrukt het belang van minder tegels en meer groen in de stad. De Stadsboerderij vormde één van de ophaallocaties voor de BIJzondere tasjes. Cliënten van ’s Heeren Loo hielpen met uitdelen. De cliënten waren eerder deze week al aan de slag geweest met het maken van bijenhotels, onder andere gemaakt van het zwerfafval dat zij in het park hadden opgeruimd. Deze bijenhotels krijgen, samen met bijvriendelijke planten, een plekje bij de Stadsboerderij.

Ook veel studenten zijn aan de slag met het maken van bijenhotels met nectartuinen. Er wordt zelfs een challenge tussen groepen studenten georganiseerd wie het beste bijenhotel maakt. De komende weken zullen ook 70 basisschoolklassen uit Wageningen aan de slag met het maken van B&B’s for Bees.

advertentie
advertentie