Kinderen maken spelenderwijs kennis met voetbal tijdens SAM mini-ochtend.
Kinderen maken spelenderwijs kennis met voetbal tijdens SAM mini-ochtend.

Kinderen maken kennis met voetbal en hiphop

Algemeen

Voetbal en hiphop voor mini’s van 4 tot 6 jaar. Voor het eerst spelen en sporten zonder papa en mama. Zaterdag 23 februari kwamen zo’n vijftig kinderen samen spelen met SAM de wasbeer tijdens de SAM mini-ochtend. Deze was georganiseerd door Sportservice Wageningen, WAVV, ILL SKILL Squad en Cultuur on Tour. Het was zo’n groot succes dat er in de meivakantie een vervolg komt.

WAGENINGEN - Sommige kinderen vonden het best spannend om zonder papa, mama, opa of oma te sporten. Bij een enkeling verschenen er zelfs een paar tranen op de wangen. Gelukkig was SAM er ook en toverde bij alle kinderen snel een lach op het gezicht. SAM wil graag dat alle kinderen plezier beleven en zo veel en zo gevarieerd mogelijk bewegen.

Deze ochtend konden kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar meedoen met een clinic voetbal en hiphop. Voetbalvereniging WAVV oefende samen met de kinderen om met een bal aan de voet zo snel mogelijk naar een oranje, blauw of wit pionnetje te rennen. Ook werd er gescoord op het goal. Voor sommige kinderen was dit zelfs de allereerste keer dat zij met een voetbal in aanraking kwamen.

In het tweede deel van de ochtend ging ILL SKILL Squad enthousiast met de kinderen aan de slag met hiphop danspassen. Samen lekker swingen, coole hiphop moves maken en vooral veel plezier beleven. Prachtig om te zien wat muziek en dans kan doen. SAM mini-ochtend is de perfecte manier voor kinderen om kennis te maken met sport en cultuur. Wie deze mini-ochtend heeft gemist, krijgt in de meivakantie een nieuwe kans.

Voor beide aanbieders geldt dat alle kinderen welkom zijn om kennis te maken. Bij ILL SKILL Squad kan een proefles gevolgd worden. Kijk hiervoor op www.illskillsquad.nl. Bij WAVV kunnen kinderen verder kennismaken met voetbal door aan een blok van acht weken mee te doen. De kosten bedragen 20 euro en het blok start op 13 maart.

Kijk voor het inschrijven en voor meer informatie op www.wageningen-actief.nl/wavv-ministraining.