Ruud Dijkman (SRVV) overhandigt het eerste Oranje Wandelpaspoort aan Lucia Broere: "Zo'n paspoort met extra info is een extra aansporing om de Herinneringstochten te lopen!"
Ruud Dijkman (SRVV) overhandigt het eerste Oranje Wandelpaspoort aan Lucia Broere: "Zo'n paspoort met extra info is een extra aansporing om de Herinneringstochten te lopen!" (Foto: )

Wandelpaspoort herinneringstochten

De Stichting Recreatie Veluwe & Vallei (SRVV) tekent met tientallen vrijwilligers al vele jaren voor de organisatie van wandeltochten. Die leiden langs markante herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding in 1945. Op 11 mei is bij de start van de Capitulatie Vrijheidstocht een nieuw Wandelpaspoort beschikbaar. Dat is ter gelegenheid van het thema 75 jaar Verdediging, Ontsnapping, Bevrijding in een nieuw oranje jasje gestoken.

REGIO - Lucia Broere (64) uit Ede heeft de primeur. Zij krijgt als enthousiaste wandelaar het eerste nieuwe van secretaris van de SRVV, Ruud Dijkman: "In dit Wandelpaspoort kunnen wandelaars stempels van vier tochten verzamelen.

Behalve een vaantje per tocht krijgen zij met na vier stempels een extra herinnering. We zijn blij dat de gemeenten waar gewandeld wordt deze speciale versie mede mogelijk hebben gemaakt."

De Grebbe-Valleitocht langs de Grebbelinie op 6 juli is de eerste in het paspoort en start in Achterberg en Renswoude. Op 1 augustus gaat de Paraglider route over de Ginkelse Heide richting de voormalige Rijnbrug, symbool van de Slag om Arnhem. De Pegasustocht start op 26 oktober in Ede en Wekerom. Deze volgt deels de route die 138 ondergedoken Britse para's in 1944 via Bennekom naar bevrijd gebied aan de overzijde van de Rijn liepen. Broere heeft de 25 kilometer versie van Capitulatietocht, de vierde in de rij, gelopen: "Deze staat mooi in het teken van de bevrijding. Hotel de Wereld hoort natuurlijk in de route. En Arboretum Belmonte en de Wageningse Eng maken de wandeling door de afwisseling met de stad compleet." En lachend: "Als mooi-weerwandelaar loop ik veel. En de Wageningse Berg is best pittig, maar de beloning boven meer dan de moeite waard."

De start is op 11 mei vanaf 08.00 uur in Sportcomplex 'Het Binnenveld' van korfbalvereniging KVW aan de Marijkeweg in Wageningen. Er zijn routes van 8.7, 25 en 40 kilometer. Alle wandelaars krijgen informatie over bezienswaardigheden tijdens de wandeling mee. Het Wandelpaspoort is op 11 mei beschikbaar bij de start van de Capitulatie Vrijheidstocht. De wandelaar kan in maximaal twee jaar stempels verzamelen en ontvangt na de vierde stempel een extra herinnering. Elke tocht wordt sowieso beloond met een vaantje. De SRVV is aangesloten bij de KWBN. Voor inschrijven is niet mogelijk. Informatie over startplaatsen, starttijden, parkeren, inschrijfgeld is te vinden op de website.

www.srvv-events.nl.

Meer berichten