De wielerkoers Veenendaal - Veenendaal (archieffoto van de start van de editie 2019) staat op de wielerkalender 2021 geprogrammeerd op 21 en 22 mei. (Foto: Dick Martens)
De wielerkoers Veenendaal - Veenendaal (archieffoto van de start van de editie 2019) staat op de wielerkalender 2021 geprogrammeerd op 21 en 22 mei. (Foto: Dick Martens) Foto: Dick Martens

Wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal voor 21 en 22 mei 2021 op wielerkalender

29 december 2020 om 13:26 Sport

VEENENDAAL- De wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal staat voor 21 en 22 mei op de kalender van de internationale wielerunie UCI. Het tweedaagse wielerevenement begint op vrijdag 21 mei met een vrouwenkoers, terwijl op zaterdag 22 mei de mannen aan de start komen. 

door Dick Martens

Bestuursvoorzitter André Homma beseft dat alles valt of staat met hoe de maatregelen rondom COVID19 zich gaan ontwikkelen. ,,Blijkt dat het evenement te veel risico met zich meeneemt, dan parkeren we de plannen. In de voorbereiding gaan we ervan uit dat we op 21 en 22 mei kunnen starten, met de intentie om er een echt wielerfeest van te maken.”

‘Van stad-tot-stad-wedstrijd’

Veenendaal – Veenendaal is een zogenaamde ‘van stad-tot-stad-wedstrijd’ die voor het eerst in 1985 werd verreden. Joop Zoetemelk was de eerste winnaar van deze wielerwedstrijd en kreeg in de loop der jaren verschillende opvolgers van ‘naam’ zoals Dylan Groenewegen, Theo Bos en Elia Viviani.

Annemiek van Vleuten

In 2018 werd de eerste vrouwenkoers van Veenendaal-Veenendaal gewonnen door de Wageningse wielrenster en wereldkampioen Annemiek van Vleuten. De laatste mannenwedstrijd werd in 2019 gewonnen door de Australiër Zakkari Dempster.

Uitgebreid randprogramma

De organisatie van Veenendaal-Veenendaal streeft naar een uitgebreid randprogramma in Veenendaal en omgeving. André Homma. ,,We denken aan onder meer een toertocht voor aangepaste sporters, Veenendaal-Veenendaal goes Electric, een fietsparcours voor kinderen en misschien een Dikke Bandenrace. Veenendaal-Veenendaal is namelijk meer dan alleen een wedstrijd. Het moet een evenement zijn voor de hele gemeente Veenendaal. Inwoners en ondernemers willen we het gevoel geven dat ze erbij horen. Dat ‘wij-gevoel’ willen we met een aansprekend totaalprogramma realiseren.”

advertentie
advertentie