Onno Allart is er in zijn grote keuken in de Boomgaarden helemaal klaar voor  (foto Jan Boer)
Onno Allart is er in zijn grote keuken in de Boomgaarden helemaal klaar voor (foto Jan Boer) Foto:

Onno’s Buurthap uit de Boomgaarden

17 december 2020 om 20:27 Algemeen

Door Jan Boer

Wanneer de omstandigheden niet zijn zoals ze zouden moeten zijn, wordt er door veel mensen gezocht naar creatieve wegen om toch vooruit te komen en dan ontstaat er vaak iets nieuws. In dit geval: Onno’s Buurthap op woensdag.

WAGENINGEN - Dat is wat er gebeurde met Onno Allart uit Wageningen. Hij heeft inmiddels ruim dertig jaar ervaring in de horeca, waarvan het merendeel als kok. Samen met zijn vrouw Dunya, die hij tijdens zijn tijd in de horeca leerde kennen, had hij een tijdlang een cateringbedrijf. Toen was daar de corona-ellende. Onno: “Ja, daar viel alles stil. Dan zijn er in het bedrijf eerst nog wel allerhande klusjes en verbeteringen te doen. Maar toen de tweede lockdown kwam, was daar ook niets meer te doen en ja, dan zit je thuis. Alle klussen waren gedaan. Dan ga je met elkaar nadenken. Wat gaan we doen? Eén van de kenmerken van een kok is, dat je altijd bezig wilt zijn met het vak. Ik miste de affiniteit met het koken enorm”. Stilzitten is niet aan Onno Allart besteed. Hij hoorde, dat er iemand ergens was gaan koken voor mensen in zijn eigen buurt en dat daar belangstelling voor was. Een idee was geboren. Onno: “Ik had niets om handen. Ja, daar zag ik wel wat in!” Samen met Dunya werd een plan gemaakt. “Eet je met ons mee? Wat doet een ervaren, gepassioneerde professionele kok, die vanwege corona tijdelijk thuis zit? Die gaat voor zijn eigen buren koken!” Zo begint de flyer, die de twee de deur uit deden in hun eigen wijk de Boomgaarden. Onno’s Buurthap was geboren. Eén keer per week, op woensdag, kookt Onno Allart niet alleen voor zijn gezin, maar voor iedereen in zijn buurt, die dat graag wil. Onno en Dunya beschikken over een grote, ruime keuken. Onno Allart: “We gaan er deze week mee beginnen en er is nu al veel belangstelling. We draaien onze hand niet om voor vier klanten of voor heel veel meer. We krijgen reacties tot ver buiten onze eigen buurt. We doen dit alleen op woensdag. Het wordt een eenpansgerecht, dat we koud meegeven en dat je thuis zelf moet verwarmen”. De eerste keer is het stamppot boerenkool met rookworst, spekjes en zelfgemaakte piccalily. Een andere woensdag Sumatraanse rendang padang. Iedere woensdag een ander gerecht. De gerechten zijn ook vegetarisch te verkrijgen. Erwtensoep en uiensoep zijn eveneens te bestellen. Onno: “Alles is zelf gemaakt en vers. We werken met streekproducten. We luisteren goed naar wat de mensen willen en daar stellen we ons op in. Ja, als we ermee onderweg zijn, letten we op de belangstelling. Het is begonnen als een grap, maar we gaan ervoor! Ik doe niets liever dan in de keuken staan, nou, we kunnen aan de bak!” Mensen, die willen bestellen, kunnen dat doen via onno@memoriescatering.nl. De bestelling moet op maandag voor 12u binnen zijn. Je kunt het in de Boomgaarden ophalen. Daarvoor moet je zelf wel een geschikte tas meenemen. Betalen kan middels tikkie. Binnen de Boomgaarden kan de maaltijd bezorgd of afgehaald worden. Daarbuiten kan alleen afgehaald worden.

advertentie
advertentie