Foto Jan Elsenaar
Foto Jan Elsenaar

Chris Hovestad bouwt gezellig kerstdorp

Algemeen

Wageningen - De Kerst begint bij Chris Hovestad uit Wageningen gewoonlijk al in eind november wanneer hij thuis begint met de opbouw van zijn kerstdorp. Maar niet in coronajaar 2020, nu voelde hij in september al de behoefte om een begin te maken met de kerstsfeer in huis en de opbouw van zijn Kerstdorp van ruim zes vierkante meter.

Door John Dekker

De traditie van het kerstdorp bestaat al meer dan tien jaar en begon met een paar kleine huisjes die door de zoon des huizes op een tafeltje waren neergezet. Een jaar later kwamen er wat huisjes bij en de uitbreiding is sindsdien niet meer gestopt.

Net als in de echte wereld is er ook in het kerstdorp van de familie Hovestad sprake van een jaarlijkse gebiedsuitbreiding. Chris heeft hierbij een paar handige kooptips voor mensen die ook een dorpje willen bouwen: “Ga op koopjesjacht na de Kerstperiode. Artikelen zijn dan vaak vijftig procent of meer afgeprijsd. En kijk op Marktplaats voor koopjes maar neem wel iets dat je echt leuk vindt.” In de hoekwoning van Chris, in de Wageningse bloemenbuurt, is het kersttafreel vanaf straat prima te bekijken en wanneer het de familie Hovestad zo uitkomt worden kijkers ook wel eens uitgenodigd om binnen te komen kijken.