Afbeelding
aangeboden door Directhuisverhuren

Een woning (tijdelijk) verhuren, waar moet u op letten?

Algemeen

Het verhuren van uw woning is een serieuze zaak en het is belangrijk dat u aan alles denkt. Huurders hebben in Nederland namelijk Huurbescherming. Daardoor kunt u een huurder niet zomaar uit uw huis zetten. Het verhuren van een woning is dus iets dat u op lange termijn doet omdat u er niet zomaar mee kunt stoppen. Zoek daarom voordat u start eerst uit met welke wetgeving en regels u te maken hebt.

Wetgeving i.v.m. het verhuren van een woning

Omdat het (tijdelijk) verhuren van een woning de laatste jaren enorm in populariteit heeft toegenomen zijn er in de wetgeving heel wat veranderingen geweest. Zorg dat u over de meest recente informatie beschikt. Ten eerste moet u om uw huis verhuren eigenaar zijn van het huis. In sommige gevallen is het ook mogelijk uw woning tijdelijk te verhuren als u huurder bent, maar dan heeft u wel de uitdrukkelijke toestemming nodig van de eigenaar. Wilt u een huis verhuren met hypotheek dan heeft u toestemming nodig van de bank. De voorwaarden voor het verhuren staan vermeld in de hypotheekvoorwaarden. U kunt om zeker te spelen natuurlijk ook nog schriftelijke toestemming vragen. Daarnaast heeft u ook nog toestemming nodig van de vereniging van huiseigenaren (VVH) als uw woning hierbij aangesloten is.

Het opstellen van de juiste huurprijs

Belangrijk voor het opstellen van de juiste huurprijs is na te gaan of uw huis in de vrije of sociale sector valt. Want er gelden andere regels in de vrije dan in de sociale sector. Wilt u een kamer verhuren dan valt u al snel onder het sociale huurstelsel. Appartementen behoren vrijwel altijd tot de vrije sector. Hou er ook rekening mee dat er in sommige plaatsen specifieke regels gelden voor het verhuren van een woning. Het kan zelfs zo zijn dat er in een bepaalde straat of wijk afwijkende regels gelden. Eens de huurprijs is vastgesteld, kunt u op zoek naar een huurder.

Voordelen van uw woning verhuren via verhuurmakelaar

Wanneer u een huis, appartement of een kamer wilt verhuren, is het verhuren via een verhuurmakelaar een veilige manier. U wilt vast niet meemaken dat uw verhuurverhaal een horrorverhaal wordt? Hieronder vindt u een aantal voordelen voor het verhuren van uw woning via een verhuurmakelaar:

Beschikt over een uitgebreid netwerk

Verhuurmakelaars zoals Directhuisverhuren beschikken over een uitgebreid netwerk, waardoor het verhuren van uw woning sneller lukt dan wanneer u het zelf doet. Een verhuurmakelaar werkt vaak samen met andere websites waar uw huis dan ook op verschijnt.

Kent de regelgeving en de markt door en door

We hadden het hierboven al even over de regelgeving en het opstellen van de huurprijs. Bij Directhuisverhuren zijn we experts op het gebied van de wetgeving en kennen we de markt door en door. Zo stellen we onder andere de meest optimale verhuurprijs vast voor uw woning.

Vindt de juiste huurders

Het is de nachtmerrie van iedereen die een woning verhuurt dat de verkeerde huurders in hun woning trekken. Slechte betalers, mensen die illegale activiteiten uitvoeren enzovoort. Door de ervaring van een makelaar, worden potentiële huurders uitgebreid gescreend.

Bij Directhuisverhuren helpen wij u met veel plezier om uw huis te verhuren. We houden van wat we doen en zijn snel en efficiënt. Omdat we weten dat elke huurder zijn eigen wensen heeft en elk huis anders is, stellen wij onze diensten af op uw behoeften. Heeft u interesse, neem dan gerust contact met ons op. Wij ontzorgen u voor de volle 100%.