Voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar is er op 9 en 10 mei de 'LEGO We Do workshop' in de bblthk, waarin een kleine robot wordt gebouwd.
Voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar is er op 9 en 10 mei de 'LEGO We Do workshop' in de bblthk, waarin een kleine robot wordt gebouwd. (Foto: )

Robottaal leren door te bouwen met LEGO

WAGENINGEN - Zelf een robot bouwen met LEGO? Wil je leren praten met een robot? Dat kan deze meivakantie op 9 en 10 mei in de bblthk. Voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar is er de 'LEGO We Do workshop', waarin een kleine robot wordt gebouwd. In de workshop 'Mindstorms' leren kinderen van 9 tot en met 12 jaar om een robot te programmeren.

De kinderen gaan tijdens de workshops kleurrijke bouwwerkjes maken, zoals een grappig diertje of een voertuigje. In de workshop worden kinderen uitgenodigd om de eerste stappen van het programmeren te zetten. Ongemerkt en heel natuurlijk leren ze via een tablet om hun eigen robot te besturen. Robots en computers hoeven helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Onder leiding van professionals werken de kinderen samen in duo's om hun hersenspinsels tot leven te brengen. Aan het eind van een workshop krijgen de kinderen een certificaat op naam. De toegang kost 5 euro per kind.

Kijk voor meer informatie op de website.

www.bblthk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden